Ελλάδα

Πολυχρονόπουλος: Τέσσερις οι λογαριασμοί που ελέγχονται για «ξέπλυμα» – Τι απαντά ο δικηγόρος του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας ελέγχεται για οικονομικές ατασθαλίες ύψους 600.000 ευρώ, καθώς από το 2020 και μέχρι το τέλος της έρευνας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών έχουν διακινηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, οι 600.000 ευρώ φαίνεται να μπαίνουν σε παικτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Περισσότερα δηλαδή από τα μισά χρήματα που μαζεύτηκαν για τον «Άλλον Άνθρωπο» φαίνονται να μπαίνουν σε λογαριασμούς και να παίζονται σε τζόγο.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως «ο λόγος που έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν για να μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών, καθώς στους άλλους δεν μπορούσε να γίνει λόγω ορίου». Ωστόσο, από την έρευνα που έκανε η Αρχή προκύπτει πως από τους παικτικούς λογαριασμούς δεν έχουν γίνει αναλήψεις αυτών των χρημάτων.

«Δεν του έχει καταλογιστεί κατηγορία»

Από την πλευρά του κ. Πολυχρονόπουλου, ο δικηγόρος του Νίκος Αλεξανδρής, τόνισε ότι, «Ο Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε και όποιος λέει το αντίθετο, θα πρέπει να το αποδείξει, αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει να τα καταθέσει και να επωμιστεί και τις συνέπειες. Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη που είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία κατηγορία, τόσο στον εντολέα μου, όσο και στη μητέρα του. Η απάντηση είναι κατηγορηματική πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον ”Άλλον Άνθρωπο”. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό».

Και συνέχισε: «Ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί. Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένα άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση διότι υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχουν κατατεθεί.

Αναφέρεται πάντα η λέξη ”υπόνοια”. Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει πως είναι αλκοολικός; Πιστεύω πως όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει θα καταθέσουν. Πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ γιατί υπάρχουν δαιδαλώδεις κινήσεις χρημάτων και λέγαμε πως ήταν ”βρώμικες”. Εδώ έχουμε ατομικούς λογαριασμούς που εγώ που πηγαίνω να καταθέσω ξέρω πως πηγαίνουν σε ένα τέτοιο λογαριασμό. Δεν είναι απάτη αυτό, αλλά εάν είναι φορολογικό αδίκημα θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button