Ελλάδα

Επέμβαση των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη σχολές του ΑΠΘ με δεκάδες προσαγωγές ατόμων

Σε δεκάδες προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι άνδρες των ΜΑΤ, σε επέμβαση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) στη Σχολή Θετικών Επιστημών, καθώς και στο Βιολογικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες τελούν υπό κατάληψη αρκετές εβδομάδες, με αφορμή το νόμο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν έξω από το πανεπιστήμιο και σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε την ώρα που πραγματοποιούσαν «δράση επανοικειοποίησης του χώρου», καθώς άτομα φέρονται να προσπάθησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη.

Στην επέμβαση συμμετέχουν δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Πάντως ένταση σημειώθηκε και με φοιτητές που διαμαρτύρονταν μπροστά από το κτήριο. Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στις εισόδους του ΑΠΘ με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Από το ΣΘΕ βγήκαν άτομα με πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 30 άτομα έχουν προσαχθεί κατά την η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Περιμετρικά βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ κάλεσε σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button