Πολιτική

Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Διάσκεψη για τους Ωκεανούς: Η Δρ. Αυγερινοπούλου εξηγεί τη σημασία της

Για τρεις ημέρες, από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, το παγκόσμιο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference) στην Αθήνα.

Αρχηγοί κρατών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, φορείς για την προστασία της θάλασσας και επιχειρήσεις θα συζητήσουν για σημαντικά ζητήματα, από τη διάβρωση των ακτών έως τον βιώσιμο τουρισμό και την «πράσινη» ναυτιλία.

Αρμόδια για να φέρει σε πέρας το μεγάλο εγχείρημα της παγκόσμιας συνδιάσκεψης, είναι η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως Ειδική Απεσταλμένη γιτους Ωκεανούς.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μίλησε στο CNN Greece για την προσπάθεια της χώρας μας να ηγηθεί στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για τις ελληνικές τουριστικές καινοτομίες που αποτελούν σημείο αναφοράς, αλλά και τη σύσταση ενός παρατηρητηρίου στην Ελλάδα για τον βιώσιμο τουρισμό στη Μεσόγειο.

Ειδικά για το θέμα της πράσινης ναυτιλίας, τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία Κέντρου Αριστείας στην Καινοτομία στον τομέα.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου τόνισε πως η Συνδιάσκεψη θα είναι ανοιχτή σε όσους επιθυμούν να ανακοινώσουν νέα έργα που σχετίζονται με την προστασία των θαλασσών, τη Μεσόγειο, τη βιώσιμη ναυτιλία και τον βιώσιμο τουρισμό.

Απηύθυνε κάλεσμα σε νέους από 18 έως 35 ετών που σχετίζονται με ζητήματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ναυτιλίας, να υποβάλλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στις 13 Απριλίου, στην ημέρα που είναι αφιερωμένη στους νέους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης.

Για συμμετοχή στη συνδιάσκεψη πατήστε εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button