Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση ζητούν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας – Η διαφωνία με Κασσελάκη

Εσωτερικές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -μόλις τέσσερις ημέρες πριν το συνέδριο- προκαλεί το ερωτηματολόγιο του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη για το αν πρέπει να αλλάξει το λογότυπο και η δομή του κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής, 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα (19/2) με τηλεδιάσκεψη.

Ήδη κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν συμφωνούν με τις πρακτικές και το ερωτηματολόγιο, τονίζοντας πως υπάρχει καταστατικό που προβλέπει τις διαδικασίες και που θα πρέπει τα τηρείται. Το επίμαχο ερωτηματολόγιο, που ο Στέφανος Κασσελάκης ζητούσε να συμπληρώσουν τα μέλη του κόμματος, τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, όπως αν πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και το λογότυπό του, αν πρέπει το κόμμα να αυτοπροσδιοριστεί ως Αριστερά ή Κεντροαριστερά.

Η κίνηση αυτή, χωρίς προηγουμένως να έχει αποφασιστεί από κανένα όργανο του κόμματος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε με ανακοίνωσή της την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Σημειώνεται πως και ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ πως δεν θα συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο και συμπλήρωσε: «Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα και ο Πάνος Ρήγας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ερωτηματολόγιο. Με μια ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην βουλευτής του κόμματος σημείωσε πως: «Ο πρόεδρος θα έπρεπε να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας. Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε».

Στο Λονδίνο ο Κασσελάκης

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα έχει συνάντηση με απόδημους Έλληνες (νέους επαγγελματίες, μέλη οργανώσεων αποδήμων, μέλη και φίλους της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Η.Β). Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με επενδυτικούς και επιχειρηματικούς φορείς και στις 18:30 θα ακολουθήσει η ομιλία του στην εκδήλωση του London School of Economics.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button