Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη στο τρακτέρ: Δεν στήνουμε σόου όπως ο Μητσοτάκης με τον Λούκυ Λουκ στο άλογο

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και fake news», υποστηρίζει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης σταμάτησε στα μπλόκα κι ανέβηκε στο τρακτέρ μετά από πρόσκληση των αγροτών να τον βλέπουν και να τον ακούνε: «Δεν στήσαμε ούτε τον Λούκυ Λουκ καβάλα στο άλογο, που “τυχαία” βρέθηκε στο δρόμο του κ. Μητσοτάκη ούτε στήσαμε την γραμματέα του κ. Χατζηδάκη να βρεθεί “τυχαία” στο δρόμο και να του πει “τι γκόμενος είσαι εσύ.” Ούτε πρόκειται να στήσουμε σόου να πάμε “τυχαία” στο σπίτι μελών της ΝΔ όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να του πούνε πόσο “καλός” είναι. Δυστυχώς για τη ΝΔ οι Έλληνες αγρότες έχουν και μνήμη και κρίση, κάτι που το διαπιστώνουν οι κυβερνώντες με τον πιο έντονο τρόπο τις τελευταίες ημέρες και σύντομα θα αποτυπωθεί κι ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία, με εξίσου εμφατικό τρόπο».

«Με τους Έλληνες αγρότες να αγωνίζονται με δυναμισμό κι αξιοπρέπεια για την επιβίωση και τη συνέχιση της παραμονής τους στην ύπαιθρο, η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να ξεπεράσει τις εύλογες αντιδράσεις τους από τα ψίχουλα του κ. Μητσοτάκη και τις κακοήθειες κάποιων βουλευτών της, που ποντάρουν στην απαξίωση των αγροτών και στην αναβίωση των κοινωνικών αυτοματισμών, συνεχίζει να διασπείρει τα συνηθισμένα ψέματά της, μέσα από τους δίαυλους της επικοινωνιακής της κυριαρχίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως αντί να απολογείται στους αγρότες για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ, που η ίδια υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο και το οποίο αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία για, τη μέχρι στιγμής, αποτυχημένη εφαρμογή της ΚΑΠ 2023- 2027 στη χώρα μας, «επινοεί» ξαφνικά το νέο αφήγημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ήταν υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων στην τρέχουσα ΚΑΠ».

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας να τονίσουμε γι’ άλλη μια φορά πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ. Τονίσαμε στην ΕΕ πως η Ελλάδα έχει μικρές ή πολύ μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις οποίες κατευθυνόταν το 80,7%% των άμεσων ενισχύσεων, με μέσο όρο στήριξης μόλις 3.000 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 49% του μέσου όρου. της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τοποθετεί την Ελλάδα σε μία από τις τελευταίες θέσεις του Πίνακα των ενισχύσεων ανά εκμετάλλευση. Να ξαναθυμήσουμε στην κυβέρνηση ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ήταν (και είναι) πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την θέση αυτή η οποία απέρριπτε το όποιο σενάριο εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων στην τρέχουσα ΚΑΠ. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχαν απορρίψει το Μάρτιο του 2019, σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει το Κόμμα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ της εξωτερικής σύγκλισης των ενισχύσεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, όπως και αντίστοιχη τροπολογία που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπενθυμίζουν πως το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ κατατέθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30- 12- 2021 κι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 21-11- 2022: «Να ξαναθυμήσουμε, επίσης, πως είναι ψέμα της ΝΔ πως ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε τις αγροτικές επιδοτήσεις. Η φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων γινόταν επί ΝΔ και καταργήθηκε στις 14/5/2015 με το ν.4328 του ΣΥΡΙΖΑ».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button