Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Κομοτηνή: Η κυβέρνηση είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης

«Όταν δεν έχει επιχειρήματα, η βία και η καταστολή είναι πάντα μια εύκολη λύση για την αυταρχική Δεξιά. Αυτό κάνει και με τους φοιτητές που λένε όχι στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Επιμένουμε στο δημοκρατικό διάλογο με επιχειρήματα, όσο κι αν δεν τον αντέχει η κυβέρνηση», υποστηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, την «απρόκλητη» επίθεση και τον ξυλοδαρμό νεαρών φοιτητών, καθώς και τις προσαγωγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Επιμένει να αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή τους φοιτητές που αγωνίζονται, προκειμένου με τη βία να επιβάλει τους όρους της για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτά είναι τα προσφιλή “εργαλεία” της κυβέρνησης. Σήμερα, απέναντι στο φοιτητικό κόσμο. Αύριο απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα διεκδικήσει το δίκιο της».

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση ξεκίνησε με υποτιμητικές δηλώσεις για τον εκπαιδευτικό κόσμο που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της, ενθάρρυνε την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις, πίεσε για την απόφαση των ψηφιακών εξετάσεων, που αμφισβητούνται έντονα ως προς το αδιάβλητο, πλήττοντας και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

«Η κυβέρνηση μείωσε βίαια τους εισακτέους στα πανεπιστήμια με την ΕΒΕ, για να δημιουργήσει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια, τώρα δρομολογεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, αρνούμενη να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων πανεπιστημίων. Κι όποιος διαφωνεί έξω από τα όρια της αρεσκείας της, τον δέρνει, του ρίχνει χημικά και τον συλλαμβάνει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.​

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button