Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Όλο και χαμηλώνει ο πήχης των ευρωεκλογών – Ανοιχτό φλερτ Ανδρουλάκη με πασοκογενείς

Όσο προσεγγίζουμε την ημέρα των ευρωεκλογών, την 9η Ιουνίου, τόσο χαμηλώνει κι ο πήχης των φιλοδοξιών στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Από την πρώτη θέση που είχε βάλει ως στόχο ο Στέφανος Κασσελάκης πριν τις γιορτές πέρασε σε εκείνον του 20% στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή και σήμερα, τουλάχιστον όπως λένε πολλοί στην Κουμουνδούρου και πληροφορείται το CNN Greece, ρεαλιστική στόχευση είναι η δεύτερη θέση με ένα ποσοστό που έστω να προσεγγίζει το 17,85% του Ιουνίου.

Ενόχληση στην Κουμουνδούρου για τα τηλεφωνήματα Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα, δεν κρύβουν στην αξιωματική αντιπολίτευση την ενόχλησή τους για το ανοιχτό φλερτ του Νίκου Ανδρουλάκη με πασοκογενή μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την επικράτεια, τα οποία δέχονται τηλεφωνήματα από τη Χαριλάου Τρικούπη ώστε να επιστρέψουν στη «βάση» τους.

Όλα αυτά, αλλά κυρίως ζητήματα που σχετίζονται με τον προσυνεδριακό διάλογο και το συνέδριο αναμένεται να συζητηθούν σήμερα Πέμπτη, στις 17.00, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Το χρονοδιάγραμμα για τη στελέχωση των think tanks

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους η διεξαγωγή διαρκούς- με τους ίδιους, δηλαδή, σύνεδρους του Φεβρουαρίου- συνεδρίου το φθινόπωρο, του οποίου θα ακολουθήσει η εκλογή Κεντρικής Επιτροπής.

Στο μεταξύ, δεν θα πρέπει να περιμένουμε νωρίτερα από τα μέσα Φεβρουαρίου την ανακοίνωση για τη στελέχωση των 29 think tanks, μολονότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές συνεντεύξεις τόσο από την συντονίστριά τους, Διάνα Βουτυράκου, όσο κι από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη.

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, πάντως, είναι πιθανό να ανακοινωθούν οι δεξαμενές σκέψης της Παιδείας, της Ανάπτυξης και του Μεταναστευτικού.

Αύριο, εξάλλου, λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί από το Οργανωτικό Γραφείο στις Οργανώσεις Μελών ώστε να καταθέσουν τις επικαιροποιημένες λίστες με τα μέλη τα οποία και θα έχουν δικαίωμα κατάθεσης υποψηφιότητας για σύνεδροι, συντονιστές ΟΜ ή Νομαρχιακών Επιτροπών.

Είναι μια διαδικασία με πολλαπλό ενδιαφέρον αφού από αυτή θα φανεί και πόσα είναι τα πραγματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη διάσπαση.

Το πρόγραμμα του αναπτυξιακού συνεδρίου της Δυτικής Μακεδονίας

Ως προς το πρόγραμμα του αναπτυξιακού συνεδρίου της Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη την Κυριακή, θα ξεκινήσει, όπως πληροφορούμαστε, με χαιρετισμό του κ. Κασσελάκη, ο οποίος και θα το κλείσει με ομιλία του, και με ομιλίες του δημάρχου Κοζάνης και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα θεματικά τραπέζια: για την απολιγνιτοποίηση, απανθρακοποίηση και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, για την οικονομία στη Δυτική Μακεδονία, αγροτική παραγωγή, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τουρισμό, για την παιδεία και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και για την υγεία και την κοινωνική συνοχή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο κ. Κασσελάκης θα έχει παράλληλες συναντήσεις με αυτοδιοικητικά στελέχη της Δυτικής Μακεδονίας, με επιμελητήρια κι εμπορικούς συλλόγους, με συνδικαλιστές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αγροτικούς συνεταιρισμούς και φορείς, καθώς και με τοπικά ΜΜΕ για θέματα περιφερειακού Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αύριο, εξάλλου, στις 10.00, ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση εργασίας με φορείς του τουρισμού, στις 13:00 με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και στις 16:00 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button