Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια σύννεφα σκεπάζουν την αισιοδοξία – Τα εσωκομματικά παράπονα

Στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία δεν λείπει η αισιοδοξία, κάθε άλλο μάλιστα, ενόψει των ευρωεκλογών.

Όπως λένε, άλλωστε, στο CNN Greece άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αυτή η αισιοδοξία έχει αυξήσει και την παραγωγικότητα, όχι όμως παντού.

Για παράδειγμα, τα πολυθρύλητα think tanks- από τα πιο εμβληματικά πρότζεκτ του Στέφανου Κασσελάκη- όχι μόνο δεν έχουν παράξει ακόμα κάποιο έργο, όπως για την τεκμηρίωση του πολιτικού λόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δεν συνεδριάζουν καν.

Τα παράπονα «αδρανοποιημένων» στελεχών

Την ίδια ώρα, διατυπώνονται παράπονα από πολλά στελέχη που θέλουν να προσφέρουν αλλά αισθάνονται αδρανοποιημένα γιατί δεν ανήκουν στους προεδρικούς.

Παραλλήλως, εκφράζεται η ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη μέχρι τις ευρωεκλογές, αφού όπως υποστηρίζουν αρκετοί δεν είναι δυνατό, π.χ., οι Νομαρχιακές και οι Οργανώσεις Μελών να ενημερώνονται τελευταία στιγμή για τις περιοδείες Κασσελάκη.

Επιπλέον, σημειώνουν πως η προεκλογική στρατηγική του κόμματος πρέπει να προσαρμοστεί ανά περιφέρεια από τη στιγμή που, για παράδειγμα, άλλα ζητήματα αντιμετωπίζει η πολύπαθη Θεσσαλία κι άλλα η Βόρεια Ελλάδα όπου καλπάζει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελοπούλου.

Στοχευμένη επίσκεψη Κασσελάκη στη Θράκη

Ως προς το τελευταίο, ο κ. Κασσελάκης δέχεται πιέσεις να προτεραιοποιήσει στις περιοδείες του τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου και οι βουλευτές που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστοι και στη μειονότητα «κάνει δουλειά» η Νέα Αριστερά με τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν από την αξιωματική αντιπολίτευση κι εντάχθηκαν σε αυτή.

Γι’ αυτό κι όπως μαθαίνουμε ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί πιθανότατα στη Θράκη αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά.

Τα «καμπανάκια» των δημοσκοπήσεων για αργή άνοδο

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές χτυπούν και καμπανάκια από την ενημέρωση που λαμβάνουν από δημοσκόπους σύμφωνα με την οποία το εκλογικό σώμα είναι πολύ ρευστό, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αργή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρεί αποκλειστικώς δική του την αδιευκρίνιστη ψήφο.

«Αν η αποχή φτάσει ή και ξεπεράσει το 60% γίνεται πιο εφικτός ο στόχος της ΝΔ για ένα ποσοστό άνω του 30% και πιο δύσκολος ο δικός μας για έν ποσοστό πάνω από 20% που θα σηματοδοτήσει εξελίξεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές οι οποίες επισημαίνουν πως πρέπει να δοθεί έμφαση και στην τελευταία λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα στην παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων τουλάχιστον στα μεγαλύτερα εκλογικά τμήματα.

Από την άλλη, πάντως, εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θα κινηθεί χαμηλότερα από το 17%.

«Όχι» Κασσεάκη σε συνεργασία με άλλα κόμματα

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, αξιοποιώντας την «απομόνωσή» του στην Αστυπάλαια λόγω των δυνατών ανέμων, βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήματα πολιτών μέσω Instagram, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με άλλα κόμματα και δη με τη ΝΔ.

«Δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με κόμματα τα οποία έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες, από ένα σύστημα προπαγάνδας και είναι κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια. Από εκεί και πέρα, όντως η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, απλώς είναι πολυσυλλεκτικό προς την άκρα Δεξιά. Αν οι άνθρωποι του προοδευτικού Κέντρου θέλουν μία κοινωνία που να είναι σύγχρονη και μία ανοιχτή οικονομία ρυθμισμένη έχουμε άπλετο χώρο να δραστηριοποιηθούν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», υπογράμμισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button