Κόσμος

Υεμένη: Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στοχοθετήθηκε νοτιοδυτικά του Άντεν

Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανακοίνωσε πως ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ στοχοθετήθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου το οποίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το πλήρωμα είναι όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο χτυπήθηκε από νάρκη.

Νωρίτερα, η ναυτιλιακή εταιρεία Ambrey είχε ανακοίνωσει ότι πλοίο γενικού φορτίου, νηοκτησίας Ηνωμένου Βασιλείου, υπό σημαία Μπαρμπάντος, υπέστη μικρές υλικές ζημιές από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ έπλεε 91 χιλιόμετρα της Χοντέιντα της Υεμένης.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνόκτητο πλοίο γίνεται στόχος των Χούθι, καθώς τον προηγούμενο μήνα, το φορτηγό πλοίο Zografia, με σημαία Μάλτας δέχθηκε πυραυλική επίθεση ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Υεμένης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button