Ελλάδα

Αγ. Ανάργυροι – ΕΔΕ: Κανείς αστυνομικός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, αιχμές για τους συναδέλφους τους

Στα χέρια του ταξίαρχου της ελληνική ς αστυνομίας που διενεργεί την ΕΔΕ για τα όσα δεν έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος των Αγίων Αναργύρων αλλά και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που είπε στην Κυριακή ότι «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» βρίσκονται ι οι έγγραφες εξηγήσεις των πέντε από τους έξι αστυνομικούς που ελέγχονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κάθε ένας από τους αστυνομικούς περιγράφει όσα έγιναν στο αστυνομικό τμήμα με παρόμοιο τρόπο όπως τα έχουν περιγράψει και στη δικογραφία που είχε γίνει για τη δολοφονία της 28χρονης κοπέλα αφήνοντας όμως ο καθένας ερωτήματα και αιχμές για τους υπόλοιπους.

Οι ερωτήσεις που κάνει ο διενεργών την ΕΔΕ σχετίζονται με τον τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί και ο καθένας προσπαθεί να δείξει ότι δεν έκανε λάθη. Όπως για παράδειγμα γίνεται αναφορά ότι την ώρα που η Κυριακή έφτασε στο αστυνομικό τμήμα υπήρχε ανώτερος αξιωματικός , δηλαδή η επόπτης, η οποία είναι και υποδιοικήτρια του τμήματος, ενώ ο σκοπός αναφέρει ότι όταν έφυγε η κοπέλα από το τμήμα, ούτε η αξιωματικός υπηρεσίας, ούτε η υποδιοικήτρια τον ενημέρωσαν για όσα είχε καταγγείλει για τον πρώην σύντροφό της και ότι έτσι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση. Ο καθένας λοιπόν από τους αστυνομικούς μέσα από τις έγγραφες εξηγήσεις του όχι μόνο δεν αναλαμβάνει μερίδιο ευθύνης αλλά προσπαθούν να δώσουν δικαιολογίες για τον τρόπο της δράσης τους.

Τα επόμενα 24ωρα θα παραδοθεί και στον έκτο αστυνομικό η κλήση για έγγραφη κατάθεση καθώς βρίσκεται εκτός Αθηνών και αμέσως μετά θα πρέπει να συνταχθεί το πόρισμα με τον καταλογισμό των ευθυνών. Όπως υπολογίζεται αυτό μπορεί να γίνει στις επόμενες 10 με 15 ημέρες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button