Πολιτική

Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο αυτά θα είναι αποτελέσματα

Για υποβάθμιση από τον πρωθυπουργό της τουρκικής προκλητικής ενέργειας με τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σήμερα ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει “αχρείαστη” αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντάς τη. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν», τόνισε από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε ακόμη στην Αγία Σοφία και τις επιπτώσεις από τη μετατροπή της σε τζαμί, ενώ διερωτήθηκε τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης για να την αποτρέψει.

«Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψουν αυτήν την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουν ότι, όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, απαιτείται μια ολιστική απάντηση στην Τουρκία «και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button