Πολιτική

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια για την πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη της 12χρονης

Την Ολομέλεια της Βουλής, απασχολούν από το πρωί της Πέμπτης – οπότε ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την δικηγορική ύλη – οι εξελίξεις στην δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, με αιχμή την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού του ανήλικου κοριτσιού και της μαστροπείας.

Η πρώτη μεγάλη αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δ. Τζανακόπουλος, μίλησε για «διάρρηξη της Δικαιοσύνης με την κοινωνία, όπου όποιος έχει χρήματα πέφτει στα μαλακά» και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σήκωσε το γάντι για να απαντήσει.

Ο κ. Φλωρίδης, αφού ανέφερε ότι η δίκη διεξάγεται «κεκλεισμένων των θυρών» και δεν υπάρχουν πληροφορίες, προσέθεσε πως δημοσιοποιήθηκε μόνον η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας χωρίς «όλοι εμείς» να γνωρίζουμε τι έγινε στην αίθουσα του δικαστηρίου
«Ο στοιχειώδης σεβασμός στη Δικαιοσύνη απαιτεί να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως» είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – του οποίου βουλευτής ήταν τότε ο Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος σήμερα ξεκίνησε την συζήτηση αυτή – ότι το 2019 θέλησε να μετατρέψει το αδίκημα του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα. Εσπευσμένα μάλιστα επιχείρησε να το κάνει – μία εβδομάδα πριν προκηρυχθούν εκλογές – κι ευτυχώς τότε δεν πέρασε τέτοια ρύθμιση, λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι στην αναφορά αυτή του κ. Φλωρίδη, ο κ. Τζανακόπουλος τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ανταπάντησε επίσης. «Θέλατε δηλαδή να παραμένουν οι βιαστές ατιμώρητοι. Απέτρεψαν οι βουλευτές σας και οι αντιδράσεις της κοινωνίας και το πήρατε πίσω. Αυτή ήταν η φροντίδα σας για τα ανήλικα θύματα βιασμών. Μειώσατε το όριο καταδίκης στα 15 από τα 20 χρόνια. Πλέον μπορεί να φτάσει σε ισόβια κάθειρξη», είπε.

«Στον Μίχο πείτε τα αυτά όχι σε μας. Ντροπή σου!» αντέδρασε ο βουλευτή της Νέας Αριστεράς.

«Φώναζε όσο θες! Εδώ είναι τα χαρτιά. Οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοι σας έστησαν στο εδώλιο. Υπάρχει θεσμική μνήμη στον τόπο» επανήλθε ο κ. Φλωρίδης, ενώ ο Δ. Τζανακόπουλος τον κατηγόρησε και πάλι ότι ψεύδεται, συκοφαντεί και κάνει προπαγάνδα για να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο νέο του κόμμα.

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλέυρης, ανέφερε ότι με τις τροποποιήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα έγιναν πλημελήμματα τα ειδεχθή εγκλήματα ενώ ανέβηκε το όριο της αναγνώρισης της ανηλικότητας από τα 12 έτη στα 14 έτη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button