Κόσμος

Sky News: Κινέζοι πράκτορες «χάκαραν» το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

Βάσιμες υπόνοιες ότι χάκερς που έλαβαν εντολές από το κινεζικό κράτος έχουν «χακάρει» το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (6/5) το Sky News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι βουλευτές θα ενημερωθούν την Τρίτη για μια μαζική παραβίαση δεδομένων στην οποία εμπλέκεται το Υπουργείο Εξωτερικών με στόχο χιλιάδες στοιχεία στελεχών, ενδεχομένως και ειδικών πρακτόρων.

Προς το παρόν οι έρευνες δεν έχουν δείξει ότι εκλάπησαν δεδομένα και ενώ η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κατονομάσει τη χώρα που εμπλέκεται, το Sky News προχώρησε στην γνωστοποίηση ότι πρόκειται για την Κίνα.

Το κινεζικό κράτος πρόκειται να κατηγορηθεί για δύο ή τρεις απόπειρες «εισβολής», καθώς η κυβερνοεπίθεση έγινε σε ένα σύστημα μισθοδοσίας με υπάρχον προσωπικό, αλλά και όχι μόνο. Ανάμεσα στα στοιχεία βρίσκονται ονόματα και τραπεζικά στοιχεία που έχουν εκτεθεί στους χάκερς.

Το Υπουργείο Άμυνας ελπίζει ότι το προσωπικό δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την ασφάλειά του, ενώ θα παρασχεθούν συμβουλές και υποστήριξη μέσα στις επόμενες ώρες.

Το σύστημα στο οποίο εισέβαλαν οι χάκερς δεν είναι συνδεδεμένο με τα κύρια συστήματα υπολογιστών του Υπουργείου Άμυνας. Το Υπουργείο Εξωτερικών τρέχει έρευνες τις τελευταίες 72 ώρες για να μάθει σε τι βαθμό υπέστη ζημιά το σύστημα πληροφοριών.

Το νέο αυτό συμβάν έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου οι «κρατικοί παράγοντες» της Κίνας κατηγορήθηκαν από την κυβέρνηση για δύο «κακόβουλες» εκστρατείες κυβερνοεπιθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button