Αθλητικά

Γκουστάβο Πογιέτ: Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση

Ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν κλείνει καμία πόρτα, είτε πρόκειται για Εθνική ομάδα είτε για σύλλογο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός που βρίσκεται στο Λονδίνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «100% Deporte» του «Radio Sport 890» στην πατρίδα του, αναφέρθηκε και στην εμπειρία του στην Εθνική Ελλάδος.

Παρομοίασε τους Έλληνες παίκτες με τους Ουρουγουανούς, αλλά πρώτα απ’ όλα άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για το μέλλον του:

«Κάποιος ονειρεύεται ότι η καλύτερη ευκαιρία έρχεται πρώτη, αλλά δεν συμβαίνει πολλές φορές, θα δούμε τι θα προκύψει πρώτα. Είμαι ανοιχτός σε όλα, αλλά ας πούμε ότι στους συλλόγους μπορώ να είμαι λίγο πιο επιλεκτικός γιατί λογικά υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες σε επίπεδο συλλόγων παρά με εθνικές ομάδες.

Είχα μια συγκεκριμένη πρόταση, οι υπόλοιπες ήταν ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Η εμπειρία στην Ελλάδα μου άρεσε πολύ, υπήρχε μία αντίφαση που είναι ότι είχα πολύ πιο έντονη σχέση με τον παίκτη. Το να τους επισκέπτεσαι, να τους τηλεφωνείς, να γνωρίζεις για τις οικογένειές τους, τους τραυματισμούς τους, σε οδηγεί σε μια πιο στενή σχέση παρόλο που δεν είσαι μαζί τους συνέχεια, όπως συμβαίνει όταν εργάζεσαι σε κλαμπ.

Ο Έλληνας είναι ένας πολύ τεχνίτης παίκτης, που του αρέσει να έχει την μπάλα και που παίζει με μεγάλη πίεση. Ίσως του λείπει η εκρηκτική ταχύτητα, αυτός ο παίκτης που υπάρχει στο γαλλικό ή το αφρικανικό ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές ομοιότητες με το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης: ένταση πίεση και αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων συλλόγων».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button