Πολιτική

Γαλάζιο «μπλίτσκριγκ» κατά του ΠΑΣΟΚ: «Μας χάρισε τον κεντρώο χώρο», λέει η Κυβέρνηση.

«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και το ΠΑΣΟΚ αποτελούν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας», διαρρέουν τις τελευταίες ώρες Κυβερνητικά στελέχη, τα οποία προσπερνούν τη διάλυση στο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν μπροστά, καθώς η φύση απεχθάνεται τα κενά, σε μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων στο κέντρο η οποία βρίσκεται προς διεκδίκηση.

Άλλωστε ο χρόνος για τις ευρωεκλογές μετρά ήδη αντίστροφα.

Η Κυβέρνηση πλέον δεν ασχολείται με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κόμμα όπου όπως λένε «όλοι αδειάζουν όλους, ακόμη και τον ιστορικό τους ηγέτη, αλληλομαχαιρώνονται και γιουχάρουν τις διαφορετικές απόψεις» και εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς τη συντριβή η οποία θα φανεί στις 10 Ιουνίου.

Κεραυνοβόλος πόλεμος με το ΠΑΣΟΚ

Ένα Κυβερνητικό «Μπλιτσγκριγκ» κατά του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται όμως τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε πλήρη εξέλιξη κάτι που είναι εν γνώσει του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι γαλάζιες επιθέσεις σημειώνονται σε πολλαπλά μέτωπα, από την παιδεία ως και την υγεία και έχουν στόχο τον αιφνιδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και των κεντρώων ψηφοφόρων, με στόχο την άμεση προσάρτηση μετριοπαθών εδαφών χωρίς να πέσει «σφαίρα» αν αυτό είναι εφικτό.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περιδίνηση διαρκείας, το Μέγαρο Μαξίμου ψάχνει «ζωτικό χώρο» επέκτασης της επιρροής του στο κέντρο, καθώς στα δεξιά αυτός καταλαμβάνεται ήδη και επιχειρεί να κερδίσει αυτά τα κοινά πριν από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως λένε γαλάζια στελέχη είναι «μαρμαρωμένο» στα ποσοστά του τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.

Για να γίνει αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου ερευνά κάθε κενό στην επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να το εγκλωβίσει σε αντιφάσεις, ώστε να αποδείξει στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πραγματική προοδευτική δύναμη και πως η Χαριλάου Τρικούπη συμπεριφέρεται για κρίσιμα ζητήματα της ζωής των πολιτών αναχρονιστικά, μικροπολιτικά και ανακόλουθα με την ιστορία του.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κωμωδία, τότε το ΠΑΣΟΚ είναι τραγωδία», ειπώθηκε από Κυβερνητικά στελέχη σε μια προσπάθεια αποδόμησης του προφίλ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Απέναντι σε αυτή την Κυβερνητική προέλαση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανεπιτίθεται και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «πολακισμό», δηλώνοντας μάλιστα ανοιχτά πως επιστρατεύονται τρολ και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για να τον μειώσουν.

Ουδέν νεώτερον από τη συναίνεση

Μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί αυτή την εβδομάδα ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το «όχι» του Νίκου Ανδρουλάκη στο να ψηφίσει το νομοσχέδιο “δεν μας αιφνιδίασε κιόλας” λένε από την Κυβέρνηση και υπογραμμίζουν πως ο κ.Ανδρουλάκης “επέλεξε για μία ακόμη φορά να μείνει πιστός σε αυτά τα οποία συνέβησαν στο παρελθόν, με έναν παρωχημένο λόγο άνευ επιχειρηματολογίας”.

«Ο κ.Ανδρουλάκης δεν έλεγε ότι δεν θα είναι εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων;» αναρωτιούνται και δηλώνουν μπερδεμένοι από την στάση του.

Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει πως θέτει αυστηρά κριτήρια για την δημιουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων, ότι μειώνει τα έξοδα φοιτησης καθώς χιλιάδες νέοι δεν θα χρειάζεται να φύγουν στο εξωτερικο και πως δίνει τη δυνατότητα για επαναπατρισμό ελλήνων επιστημόνων. Παράλληλα υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο στηρίζει τα δημόσια πανεπιστήμια με 1 δισ. ευρώ. Σαν να μην έφταναν αυτά, ενισχύει και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης λένε και υπογραμμίζουν πως ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στερείται σοβαρών επιχειρημάτων.

Για να αποδείξει ότι δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ήδη με δικές του προτάσεις με βάση το σκανδιναβικό μοντέλο. Προβλέπουν τον υποχρεωτικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους, ένα κοινό σύστημα εισαγωγής αλλά και ένα κοινό πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας των σπουδών μεταξύ άλλων.

Τι απαντούν Κυβερνητικά στελέχη; Ότι το ΠΑΣΟΚ αρνείται αρνείται να δει τις διατάξεις του νομοσχεδίου και υιοθετεί “ρητορική ΣΥΡΙΖΑ” ή κόμματος του 2%.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μία νέα στρατηγική το τελευταίο διάστημα. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει και ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, που είναι μία αξιόπιστη προοδευτική λύση, που δεν τρομοκρατεί, διότι έχει ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, έχουν βρεί ένα νέο αφήγημα, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας αγγίζουν όλα αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος καταστρώνει άμυνες ζώνης απέναντι στους γαλάζιους επιθετικούς και προσπαθεί να εξηγήσει πως ο λόγος που θα καταψηφίσει είναι πως αυτή τη στιγμή γίνονται συνταγματικοί ακροβατισμοί από την Κυβέρνηση για διευθέτηση συμφερόντων.

«Συνένοχο το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι» διαμηνύει αλλά κάποια στελέχη του δεν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψή του.

Η Κυβέρνηση το γνωρίζει ότι θα βρεθεί απέναντι σε εσωκομματικούς τριγμούς ο κ. Ανδρουλάκης και θα σπρώξει όσο μπορεί ώστε το ΠΑΣΟΚ να στριμωχτεί στη γωνία και οι τριγμοί να γίνουν δονήσεις.

«Ο κ. Ανδρουλάκης παρέδωσε όλο το χώρο από την Κεντροδεξιά μέχρι τη δεξιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη» με την άρνησή του να στηρίξει αυτή τη μεταρρύθμιση δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΣΚΑΪ αποκαλύπτοντας την Κυβερνητική οπτική.

Χειρουργικά πλήγματα κατά πράσινων στόχων

Αντίστοιχη η στρατηγική και για τα απογευματινά χειρουργεία τα οποία η Κυβέρνηση φέρνει από τον Μάρτιο. Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά υποστηρίζοντας ότι είναι υπέρ των ολοήμερων χειρουργείων αλλά η Κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει γιατρούς ώστε κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα. Βλέπει πίσω από την κίνηση της Κυβέρνησης προσπάθεια να μπει ο ιδιωτικός τομέας στα νοσοκομεία από το παράθυρο και όχι μία προσπάθεια να μειωθούν οι τραγικές αναμονές για δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Για να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία θυμάται τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Το ΠΑΣΟΚ το 2001 δεν ήταν που ψήφισε νόμο για απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή, επί Υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου αναρωτιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, «αυτοί δεν εφάρμοσαν πρώτοι τα απογευματινά ιατρεία με αμοιβή;».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button