Πολιτική

Γεωργούλης: «Θέλω να πάω σε μια δεύτερη θητεία στην Ευρωβουλή»

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για κακοποιητική συμπεριφορά.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Γεωργούλης, περιέγραψε το έργο που έχει αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο στον τομέα του Πολιτισμού, αλλά και το τι θα σήμαινε για εκείνον μια δεύτερη θητεία ως ευρωβουλευτής ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο σκεπτικό του να διεκδικήσει την επανεκλογή του, δήλωσε: «Υπάρχουν προτάσεις. Οι ευρωεκλογές είναι κάτι που για μένα θα σηματοδοτούσε μία νέα θητεία, θα ζητούσα από τον κόσμο να προσπαθήσω να παλέψω σε μια νέα θητεία. Αυτή η σκέψη με εξιτάρει πάρα πολύ. Θα ήθελα να πάω σε μια δεύτερη θητεία. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το σκεφτώ πάρα πολύ και με φέρνει στο 50-50 το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αν μπορεί να σταθεί η δική μου οπτική γωνία με βάση όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Για την καταγγελία που εκκρεμεί εις βάρος του

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή του TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», o Αλέξης Γεωργούλης δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταγγελίας που εκκρεμεί σε βάρος του, καθώς δεν έχει αποφανθεί ακόμη η Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε: «Κάποιος θα πει “έχεις τον Γεωργούλη και δεν τον ρωτάς για όλη αυτή την ιστορία;” Αν ο Αλέξης Γεωργούλης μπορούσε δεν θα το έλεγε απλώς, θα βροντοφώναζε αλλά δεν είναι στο δικό του χέρι να κάνει ανακοινώσεις και πάμε παρακάτω», με τον ευρωβουλευτή να μην αντιδρά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει σοβαρές καταγγελίες κακοποιητικής συμπεριφοράς από την Ελένη Χρονοπούλου, με την υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, από την 1η Ιουνίου 2023, η ασυλία του ευρωβουλευτή έχει καταργηθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button