Ελλάδα

«Δικαίωση, όχι σιωπή»: Συγκεντρώσεις σε Tρίκαλα και Λαμία για την τραγωδία στα Τέμπη

Δικαίωση για τις 57 ψυχές της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και απονομή δικαιοσύνης για τις οικογένειες των θυμάτων, απαίτησαν σήμερα το βράδυ, λίγες ώρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν, εκατοντάδες πολίτες στα Τρίκαλα, αλλά και φοιτητές στη Λαμία, σε ένα σιωπηρό μνημόσυνο διαμαρτυρίας. 

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οικογενειών ορισμένων εκ των αδικοχαμένων θυμάτων, ζητώντας «απόδοση ευθυνών».

Διαβάστε ακόμη: Στείλε όταν φτάσεις – Το ντοκιμαντέρ του CNN Greece, έναν χρόνο μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Συγκέντρωση φοιτητών στον σταθμό του ΟΣΕ Λαμίας για τον ένα χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Πηγή: ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά»

Πρόσωπα νέων ανθρώπων, πίσω από πλακάτ και πανό που μιλούσαν για ένα έγκλημα, υψώνοντας ένα μεγάλο «γιατί;» θύμισαν στον κόσμο ότι δεν φτάνει να λέμε «θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά», αναφέρει το trikalanews.gr.

27-09-28-image-65de54156b4d5.jpg
«Πλήρη διαλεύκανση της σωρείας λαθών, αλλά και καμία συγκάλυψη…», ζητούν οι πολίτες στα Τρίκαλα
Πηγή: trikalanews.gr

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε σιωπηλή πορεία από την κεντρική γέφυρα μέχρι το Δημαρχείο της πόλης, όπου σχηματίζοντας έναν ανθρώπινο κύκλο, αναγνώσθηκαν τα ονόματα των 57 νεκρών της τραγωδίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button