Ελλάδα

Δολοφονία 28χρονης: Η ύστατη κλήση σε βοήθεια, τα λάθη των αστυνομικών και οι καρατομήσεις

Η άγρια δολοφονία πήρε και πολιτικές διαστάσεις, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για κλίμα ανασφάλειας και τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να απαντά πως θα γίνει έρευνα σε βάθος.

«Η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Οι παραλήψεις και τα λάθη των αστυνομικών απο τους οποίους η άτυχη γυναίκα ζήτησε βοήθεια, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» στο πλαίσιο ένορκης διοικητικής έρευνας. Ήδη απομακρύνθηκαν ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που κάλεσε για βοήθεια, ο σκοπός του Α.Τ. λίγα μέτρα από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη και τρεις ακόμη αστυνομικοί. Πρόκειται για την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και την οδηγό της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας

Παράλληλα, ελέγχονται όλοι όσοι ήταν στο «100» την ώρα του τηλεφωνήματος.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε και ο διάλογος που είχε η άτυχη γυναίκα με τον αστυνομικό του τηλεφωνικού κέντρου από τον οποίο ζήτησε ένα περιπολικό να τη συνοδέψει στο σπίτι της, και εκείνον να της απαντά πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Η γυναίκα βρισκόταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να ζητήσει περιπολικό. Μάλιστα ενώ βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία δέχτηκε την επίθεση από τον δράστη με τον φίλο της να φωνάζει «γρήγορα τη σκότωσε, ασθενοφόρο, γρήγορα τη σκότωσε».

Ο Αστυνομικός φέρεται να δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η απάντηση του ότι το περιπολικό δεν είναι ταξί δόθηκε «εν τη ρύμη του λόγου».

«Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη. Κατάλαβα πως ο κίνδυνος δεν ήταν εκείνη τη στιγμή που συνομιλούσαμε, αλλά πως (ο 39χρονος δράστης) βρισκόταν στο σπίτι της» φέρεται να είπε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης σύμφωνα με το Star.

«Ούτε σε εμένα αρέσει η απάντηση του αστυνομικού», λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Την φράση του αστυνομικού στην 28χρονη που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί», σχολίασε η εκπρόσωπος Tύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Ούτε σε εμένα άρεσε η άμεση απάντηση του αστυνομικού», «ίσως μπορούσε να απαντήσει με πιο ευγενικό τρόπο», δήλωσε η κα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

Διευκρίνισε ότι οι κάμερες του Αστυνομικού Τμήματος λειτουργούσαν και πως όλα τα υλικά έχουν σταλεί ήδη από χθες στον Εισαγγελέα.

«Δεν έχει τίποτα να κρύψει η ΕΛ.ΑΣ.», τόνισε η κα Δημογλίδου και διαβεβαίωσε πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος.

«Είδα τη γυναίκα να πέφτει αιμόφυρτη» κατέθεσε ο αστυνομικός της σκοπιάς

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε σήμερα ο φίλος της 28χρονης που την συνόδευσε αλλά και ο αστυνομικός που βρισκόταν στη σκοπιά.

O 48χρονος σκοπός, ο οποίος είναι καταδικασμένος για πλαστογραφία και δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα, ουσιαστικά έβλεπε τον 39χρονο να δολοφονεί την 28χρονη Κυριακή στα 10 μέτρα μπροστά του και απλά κοιτούσε.

Στην κατάθεσή του, όπως ανέφερε το MEGA, είπε: «Ήρθαν στην υπηρεσία μας μια γυναίκα συνοδευόμενη με έναν άνδρα και τους παρέπεμψα στον αξιωματικό υπηρεσίας, επειδή μου είπε πως φοβάται κάποιο άτομο. Άκουσα τον άνδρα που την συνόδευε να λέει “την σπρώχνει”. Αντίκρισα έναν άνδρα να είναι κολλημένος από πίσω της χωρίς να βλέπω τα χέρια του. Ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα πως είχε ένα μεγάλο μαχαίρι, το οποίο είχε στην πλάτη της, και έπεσε αιμόφυρτη».

Η κατάθεση του φίλου της 28χρονης: «Πήδηξε πάνω της και άρχισε να τη χτυπά με το μαχαίρι»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του φίλου της 28χρονης για τη στιγμή της δολοφονίας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με την περιγραφή του φίλου της Κυριακής, το απόγευμα της Δευτέρας συναντήθηκαν σε καφετέρια και στη συνέχεια τη γύρισε σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

«Λίγο πριν την αφήσω, είδα έξω από ένα σύμπλεγμα κατοικιών, όπου διέμενε η Κυριακή, χωρίς να ξέρω πού ακριβώς, ένα άνδρα με μία άσπρη μοτοσυκλέτα. Μόλις τον είδε η Κυριακή μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και τον φοβόταν. Της είπα να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα να αναφέρει το γεγονός», είπε. Στη συνέχεια, οι δυο τους πήγαν προς το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Η 28χρονη και ο φίλος της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου μπήκε μόνη της στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, ζητώντας από τον φίλο της να περιμένει έξω.

Όπως είπε ο φίλος της, η 28χρονη μίλησε με γυναίκες αστυνομικούς. «Δεν άκουγα όλη την συζήτηση, αλλά κατάλαβα από τα λίγα που μπορούσα να ακούσω, ότι οι αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση, αλλά η Κυριακή έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση. Μόλις βγήκε από το γραφείο, η Κυριακή, μου είπε ότι της είπαν οι αστυνομικοί να κάνει μήνυση. Όμως αυτή δεν ήθελε και θα έπαιρνε τηλέφωνο το “100” για να τη συνοδεύσουν αστυνομικοί στο σπίτι της. Όταν κατεβήκαμε κάτω, στον δρόμο, πήρε το “100” τηλέφωνο. Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι ο πρώην φίλος της ήταν έξω από το σπίτι, εξηγώντας πού βρίσκεται και η ίδια», ανέφερε.

«Όταν φθάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η κοπέλα, ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι», κατέθεσε για τη στιγμή της δολοφονίας.

«Αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω δεν άφηνε το μαχαίρι», είπε. Ένας αστυνομικός κλώτσησε το μαχαίρι παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης.

Όταν κατάφερε να συνέλθει, ο φίλος της Κυριακής την είδε χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Ο δράστης ήταν κι αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. «Τα έχασα δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως έγινε», είπε στην κατάθεσή του.

«Εγώ δεν ήξερα καλά τους δρόμους, θεωρώ ότι αυτός κινούμενος με μηχανή μας ακολούθησε, χωρίς να τον καταλάβουμε», ανέφερε.

Αγιοι Ανάργυροι: «Άρχισε να τη χτυπά με το μαχαίρι», κατέθεσε ο φίλος της 28χρονης

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση

Η δολοφονία της 28χρονης προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη για κλίμα ανασφάλειας. Επιπλέον ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά ζήτησαν την ποινική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία με την κυβέρνηση να απορρίπτει τις τροπολογίες που έφεραν στην Βουλή, λέγοντας ότι αυτό δεν θα μπορούσε να φέρει κανένα επιπλέον αποτέλεσμα.

«Δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε μια στυγερή δολοφονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκρόπωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το να αποδίδουμε πολιτική ευθύνη σε έναν υπουργό όταν ένας υπηρεσιακός δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αυτά δεν γίνονται σε σοβαρές δημοκρατίες. Να κουνάμε το δάχτυλο σε κάποιον μόνο και μόνο για να γίνουμε δημοφιλείς. Μην δημιουργούμε πολιτικό κλίμα στο πλαίσιο μιας θλιβερής εξαίρεσης» , υπογράμμισε επίσης ο Παύλος Μαρινάκης.

Μαρινάκης για έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Δεν πρέπει να πολιτικοποιούμε μια στυγερή δολοφονία

«Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται ακόμη στη θέση του», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «αγανάκτηση κι αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε η δολοφονημένη γυναίκα με μέλος της ‘Αμεσης Δράσης όταν ζήτησε βοήθεια κι ένα περιπολικό να την μεταφέρει στο σπίτι της».

ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται ακόμη στη θέση του»

Για γιγάντωση της ανασφάλειας στις γειτονιές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια

ΠΑΣΟΚ για δολοφονία 28χρονης: Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button