Ελλάδα

Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στις Εθνικές Οδούς

Κανονικά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται πλέον η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα με την κυκλοφορία να έχει ομαλοποιηθεί στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου υπήρχαν νωρίτερα μεγάλες καθυστερήσεις μετά τον Ισθμό μέχρι τα Μέγαρα.

Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Με… υπομονή η επιστροφή των εκδρομέων νωρίτερα στις Εθνικές Οδούς

Η κίνηση από το πρωί της Τρίτης (7/5) ήταν αυξημένη. Στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου οι περισσότερες δυσκολίες εντοπίστηκαν νωρίτερα από το ύψος της Κορίνθου μέχρι τη Νέα Πέραμο όπου ανά τμήματα σχηματίστηκε μποτιλιάρισμα.

Σχετικά καλύτερη ήταν η εικόνα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με τα οχήματα το μεσημέρι και για λίγες ώρες να σχηματίζουν ουρές στα διόδια των Αφιδνών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν το απόγευμα στα διόδια της Θήβας, όπου και παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις.

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, στα διόδια των Μαλγάρων, στην ΠΑΘΕ, η κίνηση νωρίτερα ήταν αυξημένη και παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων. Παράλληλα, αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη ομαλά.

«Έμφραγμα» στα λιμάνια

Στο κόκκινο ήταν και οι δρόμοι στο λιμάνι του Πειραιά καθώς σήμερα κατέπλευσαν με 100% πληρότητες τα πλοία με περίπου 25.000 επιβάτες από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Παρόμοια η εικόνα και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, όπου είχαμε 16 και 8 αφίξεις, αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη «έξοδος» των τελευταίων ετών

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι φετινοί εκδρομείς που έφυγαν με αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ, πλοίο ή αεροπλάνο αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη έξοδο στη μετά πανδημία εποχή. Μόνο για τα Ι.Χ., κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 οχήματα.

Ειδικότερα, από την Κυριακή των Βαΐων (26/04) μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή (03/05) από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών συνολικά πέρασαν 618.577 οχήματα.

Αντίστοιχη κίνηση παρατηρήθηκε φυσικά και στα λιμάνια. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιριών, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα. Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ήταν οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο Bόρειο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 11 το βράδυ σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες Δευτέρα μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα Τρίτη (7/5) πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα προς Αττική συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας). Επιπρόσθετα από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button