Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Αμπντάλα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα  και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν με θέμα της εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Ο Ιορδανός μονάρχης δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση εκ μέρους του Ισραήλ θα διευρύνει την σύρραξη στην περιοχή, μετέδωσαν τα ιορδανικά μέσα ενημέρωσης.

Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου και ενώ η ιορδανική πολεμική αεροπορία συνέβαλε στην κατάρριψη πολλών από τους πυραύλους και τα drone που εξαπέλυσε το Ιράν.

Σε μία άλλη εξέλιξη το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας αναφέρει ότι κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράν για να προειδοποιήσει την Τεχεράνη ότι πρέπει να σταματήσει να αμφισβητεί τη θέση της Ιορδανίας, αφού βοήθησε το Ισραήλ στην κατάρριψη των εκατοντάδων επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων.

«Οτιδήποτε αποτελεί απειλή για την Ιορδανία και την ασφάλεια των Ιορδανών, το αντιμετωπίζουμε με όλες τις δυνατότητες και τις ικανότητές μας», αναφέρει το υπουργείο στο X, πρώην Twitter.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button