Ελλάδα

Καιρός: Μεγάλη Εβδομάδα με δυνατούς βοριάδες, 25 βαθμούς αλλά και τοπικές μπόρες

Με ενισχυμένους βοριάδες θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να εξασθενήσουν.Γενικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος με τη θερμοκρασία στους 24 με 27 βαθμούς, ενώ οι μέχρι στιγμής προβλέψεις κάνουν λόγο για κάποιες αστάθειες την Κυριακή του Πάσχα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

  • Για αύριο, Μεγάλη Δευτέρα και μεθαύριο, Μεγάλη Τρίτη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.
  • Την Μεγάλη Τρίτη μπορεί να βρέξει για λίγο στην βόρεια Κρήτη και τη νότια Εύβοια.
  • Από την Μεγάλη Πέμπτη οι βοριάδες θα εξασθενήσουν σημαντικά, λίγο ακόμα η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα.
  • Δεν θα λείψουν όμως και τοπικές μπόρες στα βόρεια την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή.

Πάσχα: Τοπικές βροχές σε δυτική και βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, τη Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός με συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανή βροχή. Η θερμοκρασία θα είναι στους 25 -28 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται αστάθεια με τοπικές βροχές και μπόρες προς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και σταδιακή εξασθένιση των ανέμων.

Αντίστοιχα και το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα με γενικά καλό καιρό.
Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό θα υπάρχουν κάποιες τοπικές βροχές προς το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Βροχές θα σημειωθούν στην βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες και στην Θράκη ως και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Θα φτάσει τους 20 με 24 και τοπικά στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button