Πολιτική

Κασσελάκης από Ηράκλειο: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ανοιχτών αγορών με κοινωνικό κράτος και διαφάνεια

«Ο νέος, ανανεωμένος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών, με εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος και διαφάνεια», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε παραγωγικούς, επιχειρηματικούς και εργασιακούς φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το πρωί του Σαββάτου (6/4).

«Και σε προσωπικό επίπεδο κατανοώ τα οικονομικά και το επιχειρείν καλύτερα από τους κυβερνώντες. Χτίζουμε μια ομάδα με τους βουλευτές και τα think tanks μας με ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια για χρηστή διοίκηση της χώρας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως μολονότι η Κρήτη είναι πιο εύρωστη σε σύγκριση με άλλα νησιά, λείπουν οι βασικές υποδομές που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με αφορμή τοποθέτηση σεισμόπληκτου του Αρκαλοχωρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως τα Τέμπη ήταν ανθρώπινη ευθύνη, επαναλαμβάνοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι υπόλογος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο κ. Κασσελάκης στάθηκε ιδιαιτέρως στην υγεία και στο ότι 40% των δαπανών προέρχεται από τις τσέπες μας, αλλά και στο ότι είμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη στην καταβολή έμμεσων φόρων, δεσμευόμενος για συμπεριληπτική ανάπτυξη κατά την οποία η δικαιοσύνη θα απονέμεται γρήγορα.

Συνάντηση του Κασσελάκη με φορείς στο Ηράκλειο

CNN GREECE

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε πως ήρθε η ώρα το κράτος να γίνει παρεμβατικό και αποτελεσματικό.

«Υπάρχει στρατηγική ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Το ίδιο ισχύει και στην ενέργεια, όπως καταστροφή της φύσης του νησιού για ανεμογεννήτριες για λίγους. Προφανώς θέλουμε μια γρήγορη πράσινη μετάβαση, αλλά με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών», υπογράμμισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε να μπει ένα πλαφόν 5% στην πώληση του ρεύματος για να καμφθεί η αισχροκέρδεια, να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, καθώς και να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 0% στα βασικά αγαθά.

«Δεν είναι δυνατό να έχουμε ολιγοπώλια από το χωράφι στο ράφι κι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να μην βρίσκει την αναγκαία ρευστότητα από τις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγος για κοροϊδία με νεοφιλελεύθερο περιτύλιγμα, εστιάζοντας και στο ότι είμαστε δεύτεροι από το τέλος σε αγοραστική δύναμη και η τελευταία χώρα στην ΕΕ σε ιδιωτικές επενδύσεις ως κομμάτι του ΑΕΠ.

«Όλα αυτά αποκαλεί η ΝΔ σταθερότητα και σοβαρή, ρεαλιστική οικονομική πρόταση. Να μας λείπει το βύσσινο. Υπάρχει εναλλακτική λύση. Θα καταργήσουμε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος και το τεκμαρτό εισόδημα για τους επιχειρηματίες. Καθιερώνουμε μια προοδευτική φορολογική κλίμακα στο ατομικό κι επιχειρηματικό εισόδημα που θα είναι σταθερή σε βάθος δεκαετίας. Οι επιχειρήσεις που έχουν εισόδημα ως 200.000 ευρώ θα έχουν φόρο μόλις 17%. Βάζουμε τα μερίσματα στην ατομική κλίμακα», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ζητώντας παραλλήλως ο 13ος κι ο 14ος μισθός για τους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την είσοδό του στο Επιμελητήριο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου, στους οποίους παρατήρησε πως ρόλος του κράτους είναι να παρεμβαίνει.

kasselakhs, siriza

Συνάντηση του Κασσελάκη με φορείς στο Ηράκλειο

CNN GREECE

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει στην αγορά του Ηρακλείου και θα μιλήσει στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα βρεθεί στο φράγμα Φανερωμένης και στις Μοίρες.

Το πρωί της Κυριακής θα τρέξει πέντε χιλιόμετρα σε αγώνα δρόμου για τον αυτισμό στον Άγιο Νικόλαο και το απόγευμα θα βρεθεί στην Ιεράπετρα όπου και θα διανυκτερεύσει.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κασσελάκης θα είναι στη Σητεία και θα αναχωρήσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από το Ηράκλειο για την Αθήνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button