Πολιτική

Κασσελάκης: «Καιρός να τρίξουν κάποιες καρέκλες – Κοντά σε ποσοστό άνω του 20% ο ΣΥΡΙΖΑ»

Την ανάγκη για μια μεγάλη πολιτική τομή στην Ελλάδα πρόταξε ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χρησιμοποιώντας μάλιστα χαρακτηριστικά  τη φράση «καιρός να τρίξουν κάποιες καρέκλες».

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα.

Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20%.

Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη» τόνισε.

Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει συμφωνίες κορυφής επισημαίνοντας ότι στο άνοιγμα που επιδιώκει «δεν θα είναι η κομματική επετηρίδα η βασική προϋπόθεση».

Δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι δεν έχει πολιτική χημεία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ σχολιάζοντας το ειρωνικό σχόλιο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ πως «έχασε τον ύπνο του που δεν θα του τηλεφωνήσει ο Στέφανος Κασσελάκης», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε: «Αυτή η στάση φανερώνει ανασφάλεια και μια μικρότητα που δεν αρμόζει σε μια υπερήφανη προοδευτική παράταξη».

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι επί της ηγεσίας του «δεν ισχύει η συλλογικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Κασσελάκης αντέδρασε λέγοντας ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, επικαλούμενος την πρωτόγνωρη διαδικασία με την εκλογή των υποψηφίων.« Τι πιο συλλογικό από την συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις και τις επιλογές;» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι οι αλλαγές που έγιναν στο κόμμα, ήταν διατάξεις του καταστατικού, που δεν είχαν εφαρμοστεί.

«Δεν υπάρχει ιδεολογική μετάλλαξη, τηρούμε απαρέγκλιτα την προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για το πού απευθυνόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω μας» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας την σύγχρονη Αριστερά μίλησε για την δύναμη που όχι μόνο θα βελτιώσει την ζωή των πολιτών αλλά θα αλλάξει και το μοντέλο της πολιτικής.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε μεταξύ άλλων: «Σέβομαι όσους διαφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν εργαλειοποιήσαμε εμείς αυτόν τον κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης το έκανε και τώρα το βρίσκει μπροστά του».

Κληθείς σε άλλο σημείο να σχολιάσει την εικόνα με την υψωμένη γροθιά στο κέντρο που τραγουδούσε ο Κωνσταντίνος Αργυρός, απάντησε: «Προς τι τόσος θόρυβος. Ναι χαιρέτισα έναν σύντροφο που ήταν κάτω και με χαιρέτισε κι εκείνος με γροθιά».

Αύριο, Πέμπτη 23/5, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Πειραιά, ξεκινώντας στις 18.00 από τη Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου και Σωτήρος Διός.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button