Πολιτική

Κικίλιας από Άρειο Πάγο: Ζητά ταχεία απόδοση δικαιοσύνης για περιστατικά εμπρησμού

Την ταχύτερη διαχείρηση περισταστικών εμπρησμού που φτάνουν στη Δικαιοσύνη, ζήτησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, στη συνάντησή του με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο υπουργός αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ενημέρωσε την εισαγγελέα «για όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες ενόψει μιας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου» και ζήτησε «ενόψει της συνεργασίας μας να εφαρμοστεί ο νόμος για του καθ’ έξιν και εξ αμελείας εμπρηστές γιατί ένας σημαντικός αριθμός εμπρησμών προκαλείται από ανθρωπογενείς παράγοντες».

«Αυτή η φετινή είναι μια εθνική, συλλογική προσπάθεια που έχει ως σκόπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά την προστασία», τόνισε ο υπουργός.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Αυτοί που αντιμετωπίζουν ελαφρά τη καρδία τον κίνδυνο αποδείχθηκε περίτρανα δυστυχώς στο Μάτι και αλλού. Αυτοί που δείχνουν εγκληματική αμέλεια ρισκάρουν τη ζωή των συμπολιτών τους. Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύσει τους πολλούς έναντι αυτών» κατέληξε ο κ. Κικίλιας

Ο υπουργός υπενθύμισε, τέλος, ότι με τον νέο ποινικό κώδικα που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, «για τους εμπρησμούς και ειδικά για τους εμπρησμούς εξ αμελείας, πλέον δεν είναι πλημμελήματα, είναι κακουργήματα και αν αυτό οδηγήσει στην απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής ή σε μια ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή τότε επισείεται ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 έτη και χρηματικών προστίμων μέχρι 200.000€».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button