Κόσμος

Κινεζικά ΜΜΕ: Επίθεση με μαχαίρι σε νοσοκομείο – Υπάρχουν 10 νεκροί ή τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι με θύματα σε νοσοκομείο στα νοτιοδυτικά της χώρας σημειώθηκε σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότερα από 10 θύματα σε αυτό που αποκάλεσε «άγρια επίθεση» στην επαρχία Γιουνάν. Δημοσίευμα της τηλεόρασης της επαρχίας Γκουιζού που επικαλείται ανώνυμες αρχές ανέφερε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν.

Η επίθεση διαπράχθηκε στην κομητεία Τζενσιόνγκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Γιουνάν, κι οι αρχές διενεργούν έρευνα, κατά την ίδια πηγή.

Αυτόπτης μάρτυρας που έδωσε συνέντευξη στο κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper, δήλωσε ότι η κατάσταση παρέμενε χαοτική καθώς οι αρχές εργάζονταν για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Η Κίνα, όπου τα όπλα είναι παράνομα, έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από μαζικές επιθέσεις με μαχαίρι σε δημόσιους χώρους τα τελευταία χρόνια.

Πέρυσι, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε μια επίθεση με μαχαίρι νωρίς το πρωί έξω από έναν παιδικό σταθμό στη νότια κινεζική Γκουανγκντόνγκ. Σε επίθεση με μαχαίρι το 2020 σε δημοτικό σχολείο τραυματίστηκαν 37 παιδιά και δύο ενήλικες στη νότια περιοχή Γκουανγκσί, ενώ σε μαχαίρωμα το 2022, επίσης σε νηπιαγωγείο, σκοτώθηκαν τρία παιδιά και τραυματίστηκαν έξι στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσί.

Στη Γιουνάν έγινε επίσης το 2014 επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πρωτεύουσα της επαρχίας Κουνμίνγκ, όπου πολλαπλοί δράστες σκότωσαν 33 άτομα και τραυμάτισαν 133. Οι αρχές κατηγόρησαν τρομοκράτες από τη βορειοδυτική περιοχή της Xinjiang για εκείνη την επίθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button