Πολιτική

Μητσοτάκης: Αφήσαμε πίσω μας την εποχή που δρούσαν οργανωμένες συμμορίες «φιλάθλων»

Για ζητήματα του αθλητισμού αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της οπαδικής βίας τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα θέματα του ελληνικού αθλητισμού, ενώ όσον αφορά την οπαδική βία σημείωσε πως «οι συμμορίες δεν έχουν θέση στα γήπεδα».

«Εκεί η ΕΛΑΣ με απόλυτη διακριτικότητα στην έρευνα έχει δώσει υλικό στη Δικαιοσύνη. Τις εποχές που οι δήθεν φίλαθλοι προκαλούσαν πρόβλημα τις έχουμε αφήσει για να μπορέσουμε το 2024-2025 να γίνεται στο ποδόσφαιρο ό,τι και στο μπάσκετ, να πηγαίνεις στο γήπεδο με το παιδί σου χωρίς να φοβάσαι».

«Είμαστε μια χώρα που δεν αθλούμαστε όσο θα έπρεπε. Μια από τις προτεραιότητες μου είναι να ενθαρρύνουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αθλούμαστε περισσότερο», δήλωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Sport24.

«Έχουμε για πρώτη φορά την ελπίδα για δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Euroleague»

Παράλληλα, σχολίασε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League αλλά και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Final Four της Euroleague. «Είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό. Έχουμε για πρώτη φορά την ελπίδα για δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Euroleague και για πρώτη φορά ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση».

«Η πρότασή μας είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ»

Επιπλέον, για τον τελικό του Κυπέλλου τόνισε: «Η πρότασή μας είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ και με φιλάθλους όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Για τον Γιάννη εγώ τον ξέρω. Δεν θα μιλήσω για τον Γιάννη ως αθλητή έχει κάνει πράγματα εκπληκτικά. Όσο καλός αθλητής είναι τόσο μετρημένος είναι στην προσωπική του ζωή και να βελτιώνεται συνεχώς. Οικογενειάρχης και Έλληνας που αγαπάει βαθιά την Ελλάδα. Δύο φορές MVP, πρωταθλητής στο NBA. Αν είσαι αθλητής ξέρεις τι σημαίνει πόνος και ο Γιάννης έβαλε το κορμί του πάνω από την ομάδα και δεν το κάνουν όλοι. Μακάρι να το έχουμε μαζί μας στο προολυμπιακό», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχω κάνει κοπάνα για να δω τον Γκάλη»

Όσον αφορά τον Νίκο Γκάλη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν το κάτι άλλο, έχω κάνει κοπάνα από το σχολείο για να πάω στο Αλεξάνδρειο για να τον δω. Ήξερες τι θα έκανε αλλά δεν μπορούσες να τον σταματήσεις. Άλλαξε τη ροή του ελληνικού αθλητισμού όχι μόνο το μπάσκετ. Ο Γκάλης ήταν κάτι τελείως διαφορετικό».

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη

«Ήμασταν μαζί στη Βουλή, ήταν και προπονητής στην ομάδα μπασκετ εκεί. Και αυτός ως προπονητής ήξερε να προετοιμάζει τις ομάδες για τους μεγάλους αγώνες. ωραίος άνθρωπος», σημείωσε.

Για την εθνική του 1987

«Εκεί ήμουν μέσα, 19 ετών, καθόμουν σε μια θέση κοντά στο παρκέ εκεί που ο Καμπούρης εκτέλεσε τις βολές. Για μένα είναι κορυφαία στιγμή γιατί μας άλλαξε πίστα. Ήταν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι για εμάς τους μπασκετικούς», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% ιδρώτας»

«Όσο περισσότερη εμπειρία έχει κάποιος τόσο καλύτερα το διαχειρίζεται, Πάντα πρέπει να υπάρχει άγχος γιατί μας κάνει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είναι πολύ αλαζονικό να πιστεύεις ότι θα μπεις και όλα θα γίνουν όπως θέλεις. Η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και το 90% ιδρώτας. Ειδικα όταν εκπροσωπώ τη χώρα στο εξωτερικό πρέπει να είμαι έτοιμος και ψυχολογικά και να έχω διαβάσει τους φακέλους και να έχω προετοιμαστεί για διάφορα σενάρια», πρόσθεσε.

«Ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη γιατί μπορεί να φέρει πολλά πίσω στην Ελλάδα»

«Στις ευρωεκλογές έχουμε πει ότι θέλουμε να φτάσουμε στο ποσοστό του 2019, το 33% αλλά πάλι αντιμετωπίζουμε με σεμνότητα τις εκλογές και τονίζουμε γιατί είναι σημαντικό να είναι ισχυρή η ΝΔ στην Ευρώπη γιατί μπορεί να φέρει πολλά πίσω στην Ελλάδα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button