Πολιτική

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση αγκαλιάζει τις νέες οικογένειες – Τις στηρίζει οικονομικά

Ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης περιέγραψε το πρόβλημα του δημογραφικού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα».

«Έχουμε εφαρμόσει 60 πολιτικές για τη στήριξη των οικογενειών, τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός το δημογραφικό είναι εθνικό πρόβλημα.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα εστίαζα την προσοχή μου σε οικογένειες που έχουν ήδη παιδιά, που έχουν ένα παιδί και αντιμετωπίζουν δυσκολία να πάνε για δεύτερο παιδί.Αυτό έχω συζητήσει με το αρμόδιο υπουργείο για τις οικογένειες με ένα παιδί που θέλουν να κάνουν δεύτερο, με δύο παιδιά που θέλουν να πάνε για τρίτο».

«Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις που παρέχουν υποστήριξη σε οικογένειες θα μπορούσαμε να σκεφτούμε φορολογικά κίνητρα για περισσότερες παιδιατρικές εξετάσεις», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποσχέθηκε δε «βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ενδεχομένως και εντός των εταιρειών, αλλά και ολοήμερο σχολείο ώστε να ξέρει η οικογένεια ότι το παιδί θα έχει φροντίδα και θα συμμετέχει σε δημιουργικές δραστηριότητες».

Υποστήριξε ότι είναι σημαντικό το πρόγραμμα Σπίτι μου και εκεί θα εστιάσει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον.

Το μήνυμα προς τους νέους

Ως προς τα κίνητρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Έχουμε ήδη δώσει φοροαπαλλαγές για Έλληνες που γυρίζουν από το εξωτερικό αλλά οι περισσότεροι το κάνουν επειδη υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας με την αλλαγή στη φορολογία της εργασίας»

[Όποιος είναι γονιός γνωρίζει ότι η χάρα του να φέρνεις μια νέα ζωή δεν συγκρίνεται με τίποτα. Τα νέα ζευγάρια που είναι 30-35-40 ετών και έχουν χτυπηθεί από την κρίση των προηγούμενων ετών είναι σημαντικό να νιώθουν ασφάλεια και μέσα από μια σειρά πολιτικών θα κάνουμε την ανατροφή των παιδιών πιο εύκολη και λιγοτερο επιβαρυντικά οικονομική’, ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους.

«Ο σχεδιασμός των πολιτικών πρέπει να λάβει υπόψη τις δημογραφικές εξελίξεις. Πόσα παιδιά θα έχουμε σε 5-10 χρόνια; Πόσα σχολεία θα χρειαστούμε; Πόσους δασκάλους;», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο βάθος του σχεδιασμού για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button