Πολιτική

Μητσοτάκης στην παράδοση των νέων ελικοπτέρων Romeo: Οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς

«Οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παράδοση των τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk στο Πολεμικό Ναυτικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Κοτρωνίου.

«Η παραλαβή γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «και οι εξ ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό πρόγραμμα».

«Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά όχι αφελείς, μένοντας στην πυξίδα που θέλει η ειρήνη και το διεθνές δίκαιο», σήμείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρόκειται για τη νεότερη και πιο ικανή έκδοση των ναυτικών ελικοπτέρων Seahawk. Είναι τα πρώτα τρία από τα επτά συνολικά νέα ελικόπτερα Romeo.

Τα MH-60 είναι «καρποί» του διακρατικού προγράμματος με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας. Έχει εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης, αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

Σημαντική είναι και η διαλειτουργικότητά τους με τις άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και τις φρεγάτες Belharra, που σε λίγο θα ενταχθούν στον στόλο του.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες πρόκειται για «στοιχείο που ενδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Το διπλό μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό

Το μήνυμα που στέλνει η Κυβέρνηση έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Στο εξωτερικό, πως η Αθήνα θα συνεχίσει να εξοπλίζεται, επιθυμώντας τον διάλογο αλλά προετοιμασμένη και για τη σύγκρουση. Στο εσωτερικό, πως η Νέα Δημοκρατία είναι η πραγματικά πατριωτική δύναμη, στις πράξεις και όχι στα λόγια όπως κάποια κόμματα και κομματίδια της ακροδεξιάς.

Ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα υπενθύμιζε πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της Νέα Δημοκρατίας με το βλέμμα σε όσους ψηφοφόρους λοξοκοιτάνε στα δεξιότερα. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως όλοι οι πολίτες ξέρουν ποιο κόμμα είναι αυτό που υπηρετεί με έργα και όχι με λόγια την Ελλάδα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button