Πολιτική

Πιερρακάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Μεταρρύθμιση – καταλύτης για άλμα προς τα εμπρός

«Οι διατάξεις αποπνέουν ένα πνεύμα διεθνοποίησης και ανοίγματος του πανεπιστήμιου», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα της Βουλής, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «μεταρρύθμιση – καταλύτη» για άλμα προς τα εμπρός.

Συνεχίζεται γα δεύτερη ημέρα σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας Μη Κερδοσκοπικών Παραρτημάτων Ξένων Πανεπιστημίων».

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, το μεσημέρι, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Έχουμε αθροίσει σειρά αλλαγών που αναβαθμίζουν το πανεπιστήμιο»

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την αρχική τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, ανέφερε πως «η χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα δημόσιων πανεπιστήμιων έχει αυξηθεί», ενώ τόνισε ότι «έχουμε αθροίσει σειρά αλλαγών που αναβαθμίζουν το πανεπιστήμιο».

«Δίνοντας το ακαδημαϊκό δικαίωμα σε συγκεκριμένες δομές, που θα κριθούν από αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, το κράτος ασκεί έμμεσα κυριαρχία σε έναν χώρο που σήμερα είναι αρρύθμιστος», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην στρίβουμε την πρωτοβουλία γιατί έρχεται να λύσει μια πραγματικότητα», σημείωσε.

«Σας καλώ να υπερψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που κάνει το αυτονόητο»

«Πρέπει να αλλάξουμε γιατί αλλάζουν οι στόχοι. Σας καλώ να υπερψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που κάνει το αυτονόητο, το επιβεβλημένο και το αναγκαίο. Με θάρρος και σθένος όχι μόνο αλλάζει σελίδα στο βιβλίο, αλλά ανοίγει το νέο βιβλίο», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button