Πολιτική

Πιερρακάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συντελείται απόψε μια ιστορική αλλαγή»

«Ψηφίζουμε σήμερα ένα νομοσχέδιο, το οποίο εκ των πραγμάτων έχει ιστορικά χαρακτηριστικά, διότι ορίζει μία νέα φάση στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας μας», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη ιστορική αλλαγή» την ψήφιση του νομοσχεδίου για την «ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας των παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα με αυτή την πράξη ευθυγραμμίζεται εκπαιδευτικά με τον υπόλοιπο πλανήτη” είπε ο υπουργός Παιδείας, κλείνοντας με την ομιλία του την τριήμερη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου και λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία, κάλεσε τα κόμματα “να δείξουν αν εννοούν αυτό που λένε κι αν λένε αυτό που εννοούν όταν μιλούν για την στήριξη του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου”. Υπό αυτό το πρίσμα απηύθυνε – εν είδει πρόκλησης στα κόμματα, το ερώτημα αν θα καταψηφίσουν τα άρθρα εκείνα τα οποία συνιστούν πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων, την πρόταση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την πρόταση που αφορά το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο;

Σχετικώς με ο επίμαχο άρθρο για την εγκατάσταση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ο κ. Πιερρακάκης παρατήρησε ότι αφορά σε μια συζήτηση δεκαετιών, η οποία γίνεται πραγματικότητα με την αποψινή ψήφο της Βουλής και επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις από τις οποίες – όπως είπε – καταδεικνύεται ότι η κοινωνία στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία.

Τέλος απευθύνθηκε σε όσους δεν υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή για να ξεκαθαρίσει: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε. Η ευθύνη της εφαρμογής είναι πάνω μας για να μπορέσουμε να σας πείσουμε. Και θα το κάνουμε».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button