Πολιτική

Πιερρακάκης για Πανεπιστήμια: Ιστορικό βήμα το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας θα αναλύσει τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και να ψηφιστεί, όπως είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι το τέλος του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει:

  • Μη Κερδοσκοπικά Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
  • Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των κρατικών Πανεπιστημίων
  • Την ακαδημαϊκή αναδιάρθρωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και
  • Την πλήρη διοικητική αυτοδυναμία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Μαρινάκης: Το 70% του νομοσχεδίου αφορά τα δημόσια πανεπιστήμια

«Το 70% του νομοσχεδίου αναφέρεται στα δημόσια πανεπιστήμια και το 30% περίπου στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», επισήμανε από την πλευρά του το βράδυ της Τρίτης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας κοιτάξουν στα μάτια τους φοιτητές οι οποίοι θέλουν να μη χάσουν μερικά χρόνια από τη ζωή τους (…) Για μένα κοινωνική πολιτική είναι να μπορεί ένα νέο παιδί -άμα θέλει- να μην πρέπει να πάει στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά να μπορεί να σπουδάσει και σε μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του», πρόσθεσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button