Πολιτική

Σε Μοσχάτο και Καλάβρυτα ο Μητσοτάκης – Βγαίνει μπροστά για τις ευρωεκλογές

Με την πρόταση δυσπιστίας να αποτελεί πλέον παρελθόν, η Κυβέρνηση αλλάζει σελίδα και ρίχνει ξανά το βάρος της στην μάχη της καθημερινότητας και των ευρωεκλογών. Στο στόχαστρο η ανάδειξη της ανεπάρκειας μιας αντιπολίτευσης η οποία δεν διστάζει να ποντάρει στην τοξικότητα, η κρισιμότητα της κάλπης και η ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στις εξορμήσεις με στόχο την απευθείας επαφή με τους πολίτες και πρώτη στάση το Μοσχάτο, στη γειτονιά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσει την Τρίτη επίσκεψη στα Καλάβρυτα, λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου της ΝΔ στις 5 Απριλίου.

Ένα εορταστικό συνέδριο, το οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο θα σηματοδοτήσει όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου την αφετηρία της κρίσιμης πρόκλησης για την παράταξή ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Πρωθυπουργός από το Μοσχάτο αναμένεται να τονίσει την βαρύτητα της αναμέτρησης του Ιουνίου. Το δίλημμα που θέτει είναι το αν θα συνεχιστεί η πορεία της χώρας προς τα μπροστά ή θα υπάρξει επιστροφή στο κακό παρελθόν. Είναι κρίσιμο αναμένεται να τονίζει ο Πρωθυπουργός στην επαφή του με τους πολίτες να υπάρξει δυνατή ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή καθώς οι μάχες στις Βρυξέλλες θα είναι σκληρές.

Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει με δυνατή φωνή να διεκδικεί περισσότερα για το μεταναστευτικό, για τους αγρότες και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Κεντρική θέση στις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουν όπως είναι αναμενόμενο τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας. Στις αναφορές του Πρωθυπουργού θα κυριαρχήσει η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η τέταρτη κατά σειρά, αυτή τη φορά στα 830 ευρώ. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να υπενθυμίσει πως η Κυβέρνηση κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε λέγοντας πως όταν η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ και πέντε χρόνια μετά σημειώνει μια άνοδο της τάξης του 27%.
Μία εξέλιξη που έρχεται μετά τις αυξήσεις στο Δημόσιο και στις συντάξεις.

Tα κενά στο Μαξίμου

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να αναζητούνται οι αντικαταστάτες των Παπασταύρου και Μπρατάκου στο Μαξίμου. Την Παρασκευή, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβαν χώρα μαραθώνιες κλειστές συσκέψεις και φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός έχει ήδη δεχθεί συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Ανώτερες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο CNN Greece πως ο Πρωθυπουργός θα σκεφτεί και θα αποφασίσει αδυνατώντας να προχωρήσουν σε κάποια εκτίμηση για την χρονική στιγμή των ανακοινώσεων. Όλα όμως δείχνουν πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πιθανότατα οι αρμοδιότητες του μέχρι πρότινος υπουργού Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου να μεταφερθούν στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο οποίος θα βρίσκεται συνεπικουρούμενος από τον γενικό Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιο Κουτνατζή για το νομοθετικό έργο.

Σε ό,τι αφορά στο κενό που αφήνει ο Γιάννης Μπρατάκος, αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Στο τραπέζι η επιλογή ενός μη πολιτικού προσώπου που θα έχει την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού και όχι του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και το οποίο θα συνεπικουρείται από τους Μιχάλη Μπεκίρη, Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και από τον Γιώργο Μυλωνάκη Γενικό Γραμματέα της Βουλής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button