Πολιτική

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ψήφους των Σπαρτιατών: Ζητεί διαγραφή Θεοδωρικάκου

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τις ψήφους των «Σπαρτιατών» που έμειναν εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Μετά τα πυρά που δέχθηκε για την δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση, με αιχμή την τοποθέτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου πως η ΝΔ επιθυμεί τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού.

«Εμείς θέλουμε τις ψήφους όλου του ελληνικού λαού, δεν αναφέρομαι σε πολιτικό κόμμα. Στον ελληνικό λαό αναφερόμαστε» δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

«Η ΝΔ είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς – Ακροδεξιάς», λέει ο Κασσελάκης

Τη δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου αξιοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να απαντήσει στα όσα είχε γράψει νωρίτερα περί διαγραφών ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

«Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θέλει την ψήφο όλων, όπως και να αυτοπροσδιορίζονται», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφερόμενος στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε νωρίτερα πως «σε ένα κανονικό κόμμα» όσοι έχουν τέτοιες απόψεις «θα διαγράφονταν».

«Θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου, αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η ΝΔ είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και ακροδεξιάς, όπου όλοι οι ακραίοι χωράνε, από υποψηφίους ευρωβουλευτές μέχρι ψηφοφόρους. Οι κεντρώοι που ψήφισαν ΝΔ ας αναρωτηθούν τι σχέση έχουν με αυτά τα “λουλούδια” και ας κάνουν αυτή τη φορά την επιλογή που τους αξίζει. Προσωπικά, το ξεκαθάρισα μονολεκτικά και απόλυτα: ΟΧΙ. Οι νεοναζί ψηφοφόροι δεν μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο κ. Κασσελάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Βούλα Κεχαγιά σχολίασε πως ο Παύλος Μαρινάκης είτε απέφυγε είτε δεν ήθελε να απαντήσει αναφορικά με το αν η ΝΔ επιθυμεί τις ψήφους των Σπαρτιατών ή άλλων ακροδεξιών σχημάτων.

«Προφανώς τον κάλυψαν οι σημερινές (Πέμπτη) δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που επί της ουσίας απηύθυνε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζεται η περιοδεία Κασσελάκη στο Αιγαίιο

Στο μεταξύ, στην Κάλυμνο έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Στ. Κασσελάκης περπάτησε στην πόλη και συνομίλησε σε θερμό κλίμα με πολλούς κατοίκους του νησιού, αμέσως μετά την άφιξή του στο λιμάνι της Καλύμνου.

Οι πολίτες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας.

Επιπλέον, σημείωσαν πως ακόμη κι ο τουρισμός, που αποτελεί βασική πηγή εσόδων για την Κάλυμνο, δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες, ενώ πρόσθεσε πως τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια.

Κατά τη συνομιλία του με πολίτες του νησιού, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να τους προδώσει, ούτε και να συνδιαλλαγεί με τα μεγάλα συμφέροντα.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε πως η πολιτική ανατροπή είναι στο χέρι όλων των Ελλήνων, με αφετηρία το κίνημα που χτίζεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τη Λέρο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button