Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές- Τα φαβορί με βάση μυστικές δημοσκοπήσεις της Κουμουνδούρου

Ξεχωρίζουν, προϊόντος του χρόνου, τα φαβορί για την κατάληψη των θέσεων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με τα στοιχεία μυστικών δημοσκοπήσεων που έχουν στη διάθεσή τους στην Κουμουνδούρου.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι, βεβαίως, πόσες έδρες θα λάβει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η απάντηση σε αυτό δεν θα δοθεί παρά το βράδυ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη αισιοδοξία πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τουλάχιστον τέσσερις έδρες και δίνει αγώνα για δύο ακόμα, αναλόγως και του ποσοστού που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Ευρωβουλής.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας το δημοσκοπικό εύρος του κόμματος από τις μυστικές δημοσκοπήσεις κυμαινόταν από το 19%- 21%, με τη ΝΔ στο 29%- 31% και το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση από το 9% ως το 11%.

Ως προς τα πρόσωπα που προηγούνται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι ο Νικόλας Φαραντούρης, η Έλενα Κουντουρά, ο Νίκος Παππάς, ο Κώστας Αρβανίτης, η Σοφία Μπεκατώρου κι ο Μάριος Αθανασίου, με την Μέλπω Λεκατσά και την Τζένη Αρσένη να έχουν αναπτύξει τη δική τους δυναμική τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα, τόσο ο κ. Κασσελάκης όσο και οι επιτελείς του κόμματος συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι «το θετικό ρεύμα που υπάρχει στην κοινωνία πολλαπλασιάζεται εντυπωσιακά».

«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα από τον Κασσελάκη», λένε χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, προϊδεάζοντας για τις επόμενες κινήσεις, αμέσως μετά το Πάσχα.

Όπως μαθαίνουμε, εξάλλου, τη Μεγάλη Τετάρτη θα βρεθεί στην Καισαριανή και τη Μεγάλη Πέμπτη στη Βαρβάκειο Αγορά.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή (Δευτέρα) αποκάλυψη του CNN Greece για το ρόλο που έχει αναλάβει στο επικοινωνιακό επιτελείο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Πηγές του κόμματος διευκρινίζουν ότι πρόκειται για μια πολύ ειδική μορφή συνεργασίας, η οποία σχετίζεται αποκλειστικώς με την ανάλυση μετρήσεων για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώνεται το επιτελείο του προέδρου.

«Δεν είναι συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, αλλά της ομάδας επικοινωνίας», ξεκαθαρίζουν στην Κουμουνδούρου.

Παραλλήλως, δηκτικά σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη δικαστική απόφαση για το Μάτι: «Από την απόφαση του δικαστηρίου δεν προκύπτει καμία πολιτική ευθύνη κι αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης το απέκρυψε. Ας φέρει η ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή. Η καθυστέρηση στην εκδίκαση συμπίπτει χρονικά σε μεγάλο βαθμό με τη διακυβέρνηση ΝΔ».

Όσον αφορά την ποινική μεταχείριση των καταδικασθέντων, η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως η εξαγορά των ποινών φυλάκισης είχε καταργηθεί το 2019, αλλά την επανάφερε φέτος ο κ. Φλωρίδης.

Στο μεταξύ, κατά την πολύωρη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο πρώην γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος υποστήριξε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, πως υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ του έδωσε τη λίστα, δηλαδή τον εκλογικό κατάλογο αποδήμων με τα email για τις εκλογές του Ιουνίου 2023.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος, μάλιστα, αναμένεται να δώσει ονόματα μέσω του υπομνήματος που θα καταθέσει στην Αρχή το αργότερο μέχρι τις 13 Μαΐου, προκειμένου η τελευταία να εκδώσει απόφαση πριν τις ευρωεκλογές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button