Οικονομία

Τα νησιά που ετοιμάζονται για «sold out» το Πάσχα – Αυξημένες οι κρατήσεις στα Airbnb

Σε υψηλά ποσοστά, που φτάνουν ακόμη και άνω του 90%, κυμαίνονται ήδη oι κρατήσεις στα νησιά της χώρας για την περίοδο του Πάσχα, στα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αρκετοί από όσους σχεδιάζουν μία σύντομη απόδραση κατά την πασχαλινή περίοδο, φρόντισαν φέτος, από νωρίς να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σε πολλούς προορισμούς τα «ενεργά» ακίνητα, αυτή τη στιγμή, δεν ξεπερνούν το 50-60%, της δυναμικής της περιοχής. «Τη φετινή χρονιά, μέρος των ιδιοκτητών «καθυστέρησαν» να «ανοίξουν» τα ακίνητα τους για τις ημέρες του Πάσχα» σημειώνει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, προσθέτοντας πάντως, πως μέρα με τη ημέρα, φαίνεται να «ενεργοποιούνται» στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, νέα ακίνητα για τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα του E-Real Estates, στη δημοφιλή Κέρκυρα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν ήδη το 90% ενώ στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα και Σπέτσες, φτάνουν το 97% και το 62% αντίστοιχα, για το τριήμερο του Πάσχα. Η Μύκονος καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 79% στα ενεργά προς μίσθωση ακίνητα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ η Σαντορίνη, 65% αντίστοιχα.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, Αίγινα και Αγκίστρι «κερδίζουν» τους εκδρομείς που αναζητούν έναν κοντινό προορισμό στην Αττική, με τις κρατήσεις στις ενεργές κατοικίες να αγγίζουν το 82% και 72% αντίστοιχα.

Στην Τήνο οι «ενεργές» κατοικίες στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων εμφανίζουν ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 85%, τη στιγμή που τα «ενεργά» ακίνητα δεν ξεπερνούν το 30%-40% της δυναμικής του κλάδου στο νησί. Στην Ερμούπολη της Σύρου, η πληρότητα αγγίζει το 82%, ενώ τα «ενεργά» ακίνητα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν ξεπερνούν το 40%. Στην Χίο οι πληρότητες κυμαίνονται στο 78% ενώ στην Πάτμο, αγγίζουν το 65%, με τα ενεργά ακίνητα να μην ξεπερνούν το 40% της δυναμικής του κλάδου στο νησί.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, όπως επισημαίνεται στην έρευνα του E-Real Estates, τη φετινή χρονιά, «νησιωτικοί προορισμοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποκλειστικά για «δυνατά» πορτοφόλια, όπως για παράδειγμα η Μύκονος και η Σαντορίνη, πλέον φαίνεται να καταγράφουν μία «διόρθωση» των τιμών» το φετινό Πάσχα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button