Οικονομία

Τι είναι το «halving» που εκτοξεύει το Bitcoin

Στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2021 έφτασε το Bitcoin, με άνοδο πάνω από 9% στα 56.240 δολάρια, με ώθηση από την αισιοδοξία των επενδυτών ενόψει του επερχόμενου «halving». 

Πρόκειται για μια διαδικασία που πραγματοποιείται μία φορά ανά τέσσερα χρόνια και η οποία μειώνει στο μισό την «αμοιβή» των miners οι οποίοι αποζημιώνονται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα για την «εξόρυξη» τους.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως μειώνεται η προσφορά των κρυπτονομισμάτων τα οποία διοχετεύονται στην αγορά και ως εκ τούτου, ωθείται ανοδικά η τιμή.

Το επερχόμενο halving έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και ήδη έχει φέρει σημαντική άνοδο στην τιμή του bitcoin, αλλά και άλλων δημοφιλών κρυπτονομισμάτων, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες φάσεις που πραγματοποιήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, έχουν εξορυχθεί περισσότερα από 19 εκατ. bitcoin, αφήνοντας «χώρο» για να εξορυχθούν κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του bitcoin και το halving ανά τετραετία είναι κάτι που εξασφαλίζει τη συνέχιση της διαδικασίας παραγωγής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button