Πολιτική

«Φανταστείτε να διαχειρίζονταν και κρίσεις» σχολιάζουν στην Κυβέρνηση για τον εμφύλιο στο ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσημα η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να αποφεύγουν να σχολιάσουν τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο παρασκήνιο, τα σχόλια είναι φαρμακερά για όλους τους εμπλεκόμενους.

«Τι να σχολιάσουμε; Κάθε μισή ώρα αποφασίζουν και κάτι άλλο» έλεγε παράγοντας του Μαξίμου στο CNN Greece αργά το βράδυ της Κυριακής και υπογράμμιζε «φανταστείτε να διαχειρίζονταν αυτοί κρίσεις όπως αυτή του Έβρου ή της πανδημίας».

Έμπειρα στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό εκτιμούσαν πως στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχασαν όλοι… Ο Αλέξης Τσίπρας, στο όνομα του οποίου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έπιναν νερό, έχασε εκκωφαντικά – λένε – καθώς το ίδιο του το κόμμα του γύρισε την πλάτη.

Η Όλγα Γεροβασίλη, έχασε, καθώς ανακοίνωσε μία υποψηφιότητα, η οποία χωρίς καν να το καταλάβει χάθηκε κάπου στο Τάε Κβο Ντο, και προς το παρόν αγνοείται, σχολιάζουν.

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη ήθελε μία επιβεβαίωση από το Συνέδριο και εν τέλει παραλίγο να οδηγηθεί σε μάχη για την καρέκλα του. «Όλοι τους έχασαν» επαναλάμβαναν οι συνομιλητές μας.

Συζητούν μόνο για πρόσωπα και όχι για πολιτικές λένε τα κυβερνητικά στελέχη και προσθέτουν πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένα κόμμα που αντιπολιτεύεται πέφτει τόσο πολύ, ενώ το κυβερνών κόμμα με τόσα πολλά προβλήματα, με τόσες δύσκολες καταστάσεις κρίσεων καταφέρνει και παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό, όπως έγινε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

«Απογαλακτίστηκε»

Στο ερώτημα αν ο κ.Κασσελάκης εν τέλει απογαλακτίστηκε από τον Α. Τσίπρα, γαλάζια στελέχη απαντούν πως «απογαλακτίστηκε ναι, όχι όμως μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και από ολόκληρο το κόμμα του».

Αυτό που σχολιάζουν είναι ότι όλη η παλαιά φρουρά του πρώην πρωθυπουργού τού γύρισε την πλάτη και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μείνει πλέον με τον Παύλο Πολάκη που, όπως λένε, μόνο κακό μπορεί να του κάνει, τη Δώρα Αυγέρη και τον Πέτρο Παππά.

«Ο Τσίπρας φέρει την ευθύνη»

Εδώ και ημέρες κυβερνητικά στελέχη σχολιάζουν πως για όλα αυτά ευθύνεται μόνο ένα άτομο και το όνομά αυτού είναι Αλέξης Τσίπρας. «Επί Τσίπρα υπήρξε το πολιτικό αδιέξοδο, επί Τσίπρα ήρθε η εκλογική συντριβή, η οποία οδήγησε στην παραίτηση και σε όλο αυτό το αδιέξοδο» σχολιάζουν στο CNN Greece ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Όλο αυτό ήταν απόλυτα αναμενόμενο όπως και η προσπάθεια του Τσίπρα να παρέμβει, σημειώνουν. «Είναι ο άνθρωπος που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, που όταν πήγε να βάλει γραβάτα έστησε δικαστήρια για πολιτικούς του αντιπάλους για να τους βάλει φυλακή» λένε.

Δεν διασπάσαμε τη βάση

Η εικόνα με τα γιουχαΐσματα προς την Όλγα Γεροβασίλη, με κάποιους από τους συνέδρους να πιάνονται σχεδόν στα χέρια οδηγεί τη συζήτηση εντός της Νέας Δημοκρατίας και στα όσα έζησαν οι ίδιοι σε περιόδους κρίσης. «Εμείς ποτέ δεν διασπάσαμε τη βάση μας» λένε, «Η σύγκρουση ήταν πάντα σε επίπεδο κορυφής, ποτέ δεν έφτανε στα μέλη και μετά τις συγκρούσεις πάλι αγκαλιαζόμασταν στο τέλος του συνεδρίου». Στον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτουν, αυτό δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί δεν ξέρουν καν τι είναι ο κάθε ένας. «Δεν έχουν κοινές καταβολές» τονίζουν την ώρα που παρατηρούν το βαθύ χάσμα που δημιουργείται στα αριστερά τους.

Στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ

Για τα καλά στο στόχαστρο της Κυβέρνησης έχει μπει, όμως, το ΠΑΣΟΚ στη μάχη για την επικράτηση στο μεσαίο χώρο. Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους, στη συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και να επιτεθεί κατά μέτωπο στον Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή την άρνησή του να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ήδη στη χθεσινή του ανάρτηση ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και στο θέμα της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων λέγοντας πως δεν την κατανοεί. «Δεν διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας, που θεσμοθέτησε αλλά δεν ενεργοποίησε ποτέ ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ” έγραψε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button