Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάβει «φωτιές» η πρόταση για αναβολή εκλογών – Επιμένει ο Κασσελάκης

Πυρετώδεις είναι τις τελευταίες ώρες οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που ζητούν αναβολή της εκλογής νέου προέδρου, προωθώντας μάλιστα στο Συνέδριο σχετικό ψήφισμα, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 υπογραφές. 

Υπέρ της αναβολής έχει ήδη ταχθεί ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουν ευρωεκλογές μπροστά μας».

Αναβολή εκλογής ζήτησε και ο Όθων Ηλιόπουλος, ενώ αντίστοιχο είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στην πλειοψηφία των συνέδρων.

Σύμφωνα με πηγές του CNN Greece, αναβολή των προεδρικών εκλογών αναμένεται να ζητήσει η συντριπτική πλειοψηφία, που εκτιμά πως μια ακόμη αναμέτρηση «θα είναι καταστροφική για το κόμμα».

Διαφορετική άποψη, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει η προεδρική πλευρά, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ξεκαθαρίζει και σήμερα: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν».

«Θα μείνω στο κόμμα ό,τι και να γίνει. Δεν πρόκειται να γίνω Ιφιγένεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Καθαρές λύσεις» εξάλλου ζήτησαν και πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι η «άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι η μοναδική λύση».

Η ανάρτηση Κασσελάκη για τους «υπονομευτές»

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ξεκάθαρος:

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς».

Για να συμπληρώσει πως «αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα».

Η στάση Γεροβασίλη

Βασικό ζητούμενο, ωστόσο, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών είναι το ποιος θα βρεθεί απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, με τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, που μέχρι χθες θεωρείτο δεδομένη, τις τελευταίες ώρες αποτελεί ερωτηματικό.

Αν η Όλγα Γεροβασιλη ανακοινώσει υποψηφιότητα, οι προεδρικές εκλογές θα πρέπει να θεωρούνται αναπόφευκτες.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα, όπως είναι φυσικό, στην ομιλία της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα.

Ποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι;

Σίγουρα, πάντως, δεν θα διεκδικήσουν την θέση της προεδρίας οι Γιώργος Καραμερος και Νικόλας Φαραντούρης.

Εξηγώντας, ο κ. Καραμερος υποστηρίζει πως μια ακόμα υποψηφιότητα δεν συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος, ενώ ο κ. Φαραντουρης διευκρινίζει ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Βουλγαράκης: Θα υπογράψω αναβολή αν σταματήσει η υπονόμευση Κασσελάκη

Τις δικές του προϋποθέσεις έθεσε ο και Γιάννης Βουλγαράκης, στενός συνεργάτης Κασσελάκη. Όπως δήλωσε, θα υπογράψει το ψήφισμα αναβολής της προεδρικής εκλογής αν όλοι δεσμευτούν ότι την επόμενη ημέρα θα σταματήσουν την υπονόμευση του προέδρου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button