Οικονομία

Τάκης Θεοδωρικάκος: Για πρώτη φορά Ελληνίδα στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης

Συνάντηση με την Μαρία Παπατζίκου, που εξελέγη Προέδρος του European co-operation for Accreditation – EA, του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα για τη διαπίστευση είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος

Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή θέση υψηλής ευθύνης, καθώς η διαπίστευση βρίσκεται στον πυρήνα της αξιοπιστίας προϊόντων και υπηρεσιών, της ασφάλειας των πολιτών, της εμπιστοσύνης στην αγορά και συνολικά της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης από Ελληνίδα, για πρώτη φορά, αναδεικνύει τον ενεργό ρόλο της χώρας σε ζητήματα ποιότητας, αξιοπιστίας και τεχνικής επάρκειας.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στο Λουξεμβούργο, στις 20 και 21 Μαΐου, με τη στήριξη του Υπουργού Ανάπτυξης και της διοίκησης του Ε.ΣΥ.Δ. Η κα Παπατζίκου θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Ιανουαρίου 2027.

Η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνοδευτόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ε.ΣΥ.Δ. Ευάγγελο Κωνσταντίνου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Η εκλογή της Μαρίας Παπατζίκου στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης είναι μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα. Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές θέσεις που συνδέονται με την αξιοπιστία της χώρας μας.

Η διαπίστευση αποτελεί εγγύηση ποιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Είναι κρίσιμο εργαλείο για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Στηρίζουμε σταθερά το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και τη συνολική προσπάθεια για μια σύγχρονη Εθνική Πολιτική Ποιότητας. Θέλουμε το “Made in Greece” να γίνει συνώνυμο της ποιότητας και ασφάλειας στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας μεγαλύτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.

Η επιτυχία αυτή δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ρόλο, κύρος και επιρροή στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Συγχαίρω θερμά τη Μαρία Παπατζίκου και της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα, σημαντικά καθήκοντά της».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker