«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή» – Η ερώτηση Αραγτσί στον Γουίτκοφ

Τις δραματικές στιγμές και την αίσθηση διαρκούς απειλής που, όπως υποστήριξε, συνόδευαν τις επαφές της Τεχεράνης με την Ουάσιγκτον αποκάλυψε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγκτσί, περιγράφοντας όσα είπε στον ειδικό απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr, το οποίο χρηματοδοτείται από την ιρανική κυβέρνηση, ο Αραγκτσί αναφέρθηκε σε μία από τις συναντήσεις με την αμερικανική πλευρά, χωρίς να διευκρινίσει πότε πραγματοποιήθηκε ή σε ποια φάση των συνομιλιών.
Η ερώτηση προς τον Γουίτκοφ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι επιχείρησε να μεταφέρει στον Αμερικανό απεσταλμένο την αίσθηση διαρκούς κινδύνου που, όπως είπε, βίωναν οι Ιρανοί αξιωματούχοι.
«Είπα στον Γουίτκοφ: “Έχεις βρεθεί ποτέ σε μια συνάντηση όπου πίστευες ότι θα μπορούσε να ανατιναχθεί στον αέρα ανά πάσα στιγμή;” Απλώς με κοίταζαν έκπληκτοι.», ανέφερε ο Αραγκτσί.
Ο ίδιος δεν αποσαφήνισε σε ποια συγκεκριμένη συνάντηση αναφερόταν ούτε εάν υπήρχε εκείνη τη στιγμή κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για επικείμενη επίθεση.
«Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μας συνομιλία»
Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ο Αραγκτσί είπε ότι ρώτησε τον Γουίτκοφ εάν είχε σκεφτεί ποτέ πως μια τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένειά του θα μπορούσε να είναι η τελευταία.
«Έχεις σκεφτεί ποτέ, ενώ μιλούσες στο τηλέφωνο, ότι θα μπορούσες να ανατιναχθείς, να εξαφανιστείς, και ενώ μιλούσες με την οικογένειά σου, αναρωτήθηκες: “Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μας συνομιλία”;», είπε ότι ρώτησε τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών.





