Οικονομία

EY Ελλάδος: Συνεισφέρει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Στην προσπάθεια πραγμάτωσης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συμμετέχει ενεργά η EY Ελλάδος, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου.

Οι 17 Στόχοι, αποσκοπούν στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ένταξης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Υιοθετήθηκαν από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ το 2015, για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων του πλανήτη, όπως η φτώχεια, η πείνα, η εκπαίδευση, η ισότητα των φύλων, η πρόσβαση σε καθαρό νερό, η κλιματική αλλαγή και άλλα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας, η EY Ελλάδος, διοργανώνει από τις αρχές του 2023, με τη συνεργασία της μη-κερδοσκοπικής κίνησης Wise Greece, τα “Sustainable Tomorrow” coffee breaks. Πρόκειται για θεματικές διαδικτυακές εσωτερικές συναντήσεις, που πραγματοποιούνται κάθε μήνα και αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της EY στην Ελλάδα, γύρω από έναν ή περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Μέσα στο περασμένο έτος, πραγματοποιήθηκαν εννέα “Sustainable Tomorrow” coffee breaks, στα οποία προσκλήθηκαν να μιλήσουν συγγραφείς, περιβαλλοντολόγοι, εκπρόσωποι ΜΚΟ, ηθοποιοί, και άλλες προσωπικότητες, που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και τη δράση τους στους αντίστοιχους Στόχους. Συμπληρωματικά, στελέχη της ΕΥ παρουσίασαν ενέργειες που ήδη υλοποιεί η εταιρεία, και πώς συμβάλει σε καθέναν από τους στόχους αυτούς.

Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στους ακόλουθους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη (SDG 8), δράση για το κλίμα (SDG 13), ζωή στη στεριά (SDG 15), μηδενική φτώχεια (SDG 1), μηδενική πείνα (SDG 2), λιγότερες ανισότητες (SDG 10), καθαρό νερό και αποχέτευση (SDG 6), ζωή στο νερό (SDG 14), φτηνή και καθαρή ενέργεια (SDG 7), υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή (SDG 12), ποιοτική εκπαίδευση (SDG 4), καλή υγεία και ευημερία (SDG 3), βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές (SDG 9), και βιώσιμες πόλεις και κοινότητες (SDG 11).

Εθελοντικές δράσεις με ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Μετά από κάθε διαδικτυακή συνάντηση για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, ακολουθεί μία αντίστοιχη εθελοντική δράση των ανθρώπων της EY Ελλάδος, που συμβάλει άμεσα και ενεργά στον Στόχο ή τους Στόχους που παρουσιάστηκαν. Οι εθελοντικές δράσεις που ακολούθησαν, περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη δενδροφύτευση 270 ελαιόδεντρων στον παραδοσιακό ελαιώνα Άμφισσας, τη συλλογή τροφίμων από παραγωγούς σε λαϊκές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την αξιοποίησή τους από κοινωφελείς φορείς, τον καθαρισμό συνολικά 6.200 λίτρων απορριμμάτων σε παραλίες της Αττικής και Θεσσαλονίκης, τη συγκέντρωση σχολικής ύλης για 2.415 παιδιά του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), workshops σε συνεργασία με το περιοδικό «Σχεδία» για τη δημιουργία κοσμημάτων από τεύχη που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, για τη στήριξη της επανένταξης ανέργων και αστέγων, την προετοιμασία γευμάτων από εθελοντές της EY για άστεγους συμπολίτες στην Αθήνα σε συνεργασία με τη “Humanity Greece”, καθώς και τη δωρεά μυελού των οστών από 32 ανθρώπους της EY.

Συνολικά, περισσότεροι από 300 άνθρωποι της EY Ελλάδος συμμετείχαν στις εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα “Sustainable Tomorrow”.

Ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε:

«Η ΕΥ έχει υιοθετήσει και στηρίζει έμπρακτά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Για εμάς, στην EY Ελλάδος, ωστόσο, είναι σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα και στους ανθρώπους μας να συμμετέχουν στις δράσεις μας και να στηρίζουν, με τον τρόπο τους, τις κοινότητές τους. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τον ενθουσιασμό με τον οποίο έχουν αγκαλιάσει αυτές τις δράσεις οι άνθρωποί μας και τον υψηλό βαθμό συμμετοχής στα “Sustainable Tomorrow” coffee breaks. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη στρατηγική εταιρικής ευθύνης μας, με τη συμμετοχή και των ανθρώπων μας, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας και το περιβάλλον».

Με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση και υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το πρόγραμμα “Sustainable Tomorrow” συνεχίζεται και το 2024, με την ενεργή συμμετοχή των ΕΥ champions και τη συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων της ΕΥ Ελλάδος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button