Πολιτική

Live Βουλή: Τα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα μέτρα ενίσχυσης προς τους αγρότες αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» Αλέξη Χαρίτση για την αποκατάσταση των πληγέντων της Θεσσαλίας από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την επαναφορά της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

Παρακολουθείστε ζωντανά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

Παράλληλα, θα αναφερθεί στο νέο πρόγραμμα «Απόλλων» του Υπουργείου Ενέργειας για φθηνό ρεύμα στους αγρότες, μέσω της κατασκευής δεκάδων φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιφέρεια.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες τοποθετήθηκε υπέρ της παύσης του καθεστώτος της αγρανάπαυσης ώστε οι αγρότες να κερδίσουν ακόμη ένα χρόνο και να καλλιεργήσουν και φέτος εκτάσεις.

Όπως τονίζουν από την Κυβέρνηση, οι αγρότες θα έχουν διπλό όφελος, αφού θα μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα που θα καλλιεργήσουν στις συγκεκριμένες εκτάσεις, χωρίς να εξαιρεθούν της προβλεπόμενης ενίσχυσης. Επιπρόσθετα απαλλάσσονται από οποιοδήποτε έλεγχο – πρόστιμο.

Το συγκεκριμένο μέτρο, αφορά 1.480.972 καλλιεργήσιμα στρέμματα στη χώρα και 127.232 αγρότες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης, η χώρα εξασφάλισε και πρόσθετους πόρους για τις φυσικές καταστροφές. Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο αυξήθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ, μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική υπό το φως της καταστροφής στην Θεσσαλία και της δραματικής αλλαγής του κλίματος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button