Πολιτική

Live η τελετή ένταξης πυροσβεστικών πλοίων παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

Στην τελετή ένταξης πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

H εκδήλωση έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του Περιφειάρχη Αττική Νίκου Χαρδαλιά και του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει 8 πυροσβεστικά πλοία σε 6 Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην Επικράτεια (Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα και Καβάλα).

Eurokinissi

Τα Πυροσβεστικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης θα χρησιμοποιούνται κυρίως σε κατασβεστικές επιχειρήσεις πυρκαγιών μικρής, μεσαίας και μεγάλης έντασης σε πλοία παντός τύπου, καθώς και σε πυρκαγιές σε παράκτιες εγκαταστάσεις (π.χ. διυλιστήρια) εντός των λιμένων που θα τοποθετηθούν, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων.

Eurokinissi

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πλοία, πέραν των κυρίων καθηκόντων τους πυρασφάλειας των πλοίων, δύναται να συμμετέχουν επίσης σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ναυαγών στις περιοχές κάλυψης, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων, ενώ επίσης δύναται να συνδράμουν και σε επιχειρήσεις εκτός των περιοχών κάλυψης, εφόσον αυτό απαιτείται λόγω έκτακτων συνθηκών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button