Πολιτική

Οργή ΠΑΣΟΚ για τον «πασχαλιάτικο» και εκπρόθεσμο ορισμό της προ ημερησίας Ανδρουλάκη

Λάδι στη φωτιά των καταγγελιών του ΠΑΣΟΚ περί διολίσθησης του κράτους δικαίου στη χώρα έβαλε η χθεσινή αποκάλυψη ότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, την οποία ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν θα διεξαχθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που λήγει την Παρασκευή (03/04), αλλά ορίζεται να συζητηθεί μέσα στις διακοπές του Πάσχα.  

Η επιλογή της κυβέρνησης να ορίσει τη συζήτηση, αφενός μετά την παρέλευση της προβλεπόμενης προθεσμίας των 30 ημερών και αφετέρου εν μέσω της περιόδου που κατά παράδοση η Βουλή διακόπτει για το Πάσχα, έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Χαριλάου Τρικούπη.

Μεταξύ πολλών χαρακτηρισμών και αιτιάσεων ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «βουτηγμένο στη διαφθορά και αμετανόητο» και του καταλόγισε ότι «παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής» (άρθρο 143) και «αρνείται τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, εντός της προθεσμίας που ρητά ορίζεται και η οποία εκπνέει» στις 4 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η Χαριλάου Τρικούπη έριξε μεν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών στην κυβέρνηση αλλά έβαλε στο στόχαστρό της και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη. «Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του δεν θα δεχτούν την παραβίαση του Κανονισμού. Ο κ. Κακλαμάνης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Η Βουλή και ο Κανονισμός της δεν θα γίνουν κουρελόχαρτο στα χέρια του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του» ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς.

«Απομένουν τρεις μέρες για να γίνει η συζήτηση»

Το ΠΑΣΟΚ κράτησε, όμως, υψηλά τους τόνους της κριτικής του και μετά την απάντηση της ΝΔ που επιχείρησε να υποβιβάσει το όλο ζήτημα χαρακτηρίζοντάς το «διαδικαστικό». «Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου είναι άλλο ένα δείγμα της θεσμικής ασέβειας, της αλαζονείας και της αμετροέπειας που διακρίνει τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση, αν εννοεί όσα λέει περί διαδικασίας και ημερομηνιών, να ορίσει τη διαδικασία μέσα στις τρεις ημέρες που απομένουν βάσει του κανονισμού (δηλαδή μέχρι την Παρασκευή). «Αν έχετε στοιχειώδη σεβασμό στο κοινοβούλιο, σας απομένουν τρεις μέρες -σύμφωνα με τον Κανονισμό- για να γίνει η συζήτηση. Σταματήστε να υπονομεύετε την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών με τις πρακτικές σας» σημείωσε ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι στην κυβέρνηση.

«Ο Έλληνας Νίξον δεν θα αποφύγει τη λογοδοσία στη Βουλή»

Ενδεικτική της οργής του ΠΑΣΟΚ ήταν, όμως, και η αντίδραση του συνήθως ήπιων τόνων κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος χαρακτήρισε «ανήθικη και αντικοινοβουλευτική» μεθόδευση τον εκπρόθεσμο ορισμό της συζήτησης. Επίσης, αποκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «Έλληνα Νίξον». «Εμείς είμαστε εδώ! Ο Πρωθυπουργός είναι που φυγομαχεί! Εκείνος είναι που κρύβεται. Τον αποκαλούν δημόσια “Έλληνα Nixon” και εκείνος αρνείται να έρθει στη Βουλή να απαντήσει!» είπε και πρόσθεσε: «πιστεύει ότι θα ευνοηθεί από τη… λήθη του Πάσχα. Αλλά όχι, θα την περάσει την Εβδομάδα των Παθών».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker