Κόσμος

Συναγερμός στο Λονδίνο: Έρευνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στο Λονδίνο από περιστατικό ασφαλείας κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κινητοποίηση ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. 

Βρετανοί αστυνομικοί αρμόδιοι για θέματα τρομοκρατίας, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν προστατευτική ενδυμασία, βρέθηκαν κοντά στο κτήριο της πρεσβείας στο Λονδίνο, ύστερα από αναφορές ότι μια ανώνυμη ομάδα ισχυρίστηκε ότι στόχευσε το κτίριο με drones που μετέφεραν επικίνδυνες ουσίες.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή και αν συνδέονται με τον ισχυρισμό που διατυπώθηκε σε ένα διαδικτυακό βίντεο.

Συγκεκριμένα στο βίντεο που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ashab al-Yamin, μια ένοπλη ομάδα που συνδέεται με το Ιράν, ισχυρίστηκε ότι η πρεσβεία είχε γίνει στόχος δύο drones που μετέφεραν «ραδιενεργά και καρκινογόνα υλικά».

«Ενώ μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πρεσβεία δεν έχει δεχθεί επίθεση, διεξάγουμε επείγουσες έρευνες για να διαπιστώσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο και να εντοπίσουμε οποιαδήποτε πιθανή σύνδεση μεταξύ αυτού και των αντικειμένων που ερίφθησαν στους Κήπους του Κένσινγκτον» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker