Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση επιχειρεί «μπάζωμα» των ποινικών ευθυνών

Στα ύψη έχει οδηγηθεί η αντιπαράθεση εντός της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει πως «η κυβέρνηση μετά το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, επιχειρεί το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών».

«Αυτό που επιχειρείται και σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, είναι το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών, η υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των Τεμπών και η συγκάλυψη των ευθυνών με συσκότιση των συνθηκών διάπραξης του εγκλήματος» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Έκανε, δε, λόγο για «παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της στην επιτροπή και καταγγέλλει πως υπέστη «μπούλιγκ» από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

«Αυτό που διαπράττεται αυτή τη στιγμή είναι αυτοτελώς αξιόποινο. Το προεδρείο της επιτροπής και οι βουλευτές που συμπράττουν στην συγκάλυψη και στην έκδοση ενός πορίσματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πρόσωπα, είναι αξιόποινη πράξη και ελέγχεται» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων θα βρεθεί την Τρίτη (12/3) ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να επιληφθεί «και αυτών των ενεργειών συγκάλυψης».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button