Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης φτιάχνει το αριστερό του προφίλ – Η συνάντηση «έκπληξη»

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται και από τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους πως ναι μεν το κόμμα έχει αποκτήσει δυναμική σε ακροατήρια που δεν είχε αγγίξει σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν – όπως τα λιγότερο πολιτικοποιημένα –  αλλά «μπάζει νερά» το αριστερό του προφίλ.

Γι’ αυτό κι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ορισμένες κινήσεις το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα που θα συζητηθούν και θα κάμψουν τις αμφιβολίες και των πιο δύσπιστων, όπως τουλάχιστον πιστεύουν στην Κουμουνδούρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, εντάσσεται και συνάντηση που θα έχει ο κ. Κασσελάκης με την χήρα του Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Δημητρακάκη, στο σημερινό Μουσείο ΕΑΤ- ΕΣΑ, χώρο βασανισμού και του εκλιπόντος συζύγου της κατά τη χούντα των συνταγματαρχών.

Παρούσα στη συνάντηση θα είναι και μία ακόμα εξέχουσα μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μέλπω Λεκατσά η οποία ήταν υπεύθυνη του φαρμακείου του Πολυτεχνείου κατά την εξέγερση του Νοεμβρίου του 1973.

Για την κυρία Λεκατσά, μάλιστα, την αγωνιστικότητα και την εργατικότητά της στάζουν μέλι κι όσοι συνεργάζονται μαζί της, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο πως ανεβαίνει η δυναμική της και στις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται για την απήχηση των υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ο κ. Κασσελάκης, πάντως, βρίσκει χρόνο και για την παραχώρηση τηλεοπτικών συνεντεύξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Σάββατο, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ και στον Χρήστο Κούτρα, ο οποίος, σημειωτέον, διαδέχθηκε σε αυτό το πόστο τον Γιώργο Αυτιά που είναι πλέον υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κι αγαπημένο πρόσωπο κριτικής του κ. Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα, για κίνηση- ματ που δείχνει, εκτός των άλλων, κι άμεσα αντανακλαστικά κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου αναφορικώς με την πρωτοβουλία τους να ζητήσουν τη σύσταση προανακριτικής για το «μπάζωμα» στα Τέμπη, βάζοντας στο κάδρο τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Θάνο Πλεύρη και την Ζωή Ράπτη, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί ήδη στον Άρειο Πάγο.

Κομματικές πηγές θεωρούν πως με τον αιφνιδιασμό για προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αντίστιξη, όπως λένε, με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Αριστερά που δεν έχουν επιδείξει τα αντανακλαστικά τα οποία θα περίμενε κανείς.

«Βεβαίως, δεν ξαφνιαζόμαστε, αφού είναι παγιωμένη αυτή η στάση όταν πρόκειται για την κυβέρνηση. Την ίδια ηχηρή αφωνία επέδειξαν, άλλωστε, και στην περίπτωση του Τάκη Θεοδωρικάκου», σημειώνουν με νόημα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button