Οικονομία

Στο μικροσκόπιο η Volkswagen για υπόθεση χρήσης καταναγκαστικής εργασίας στην Κίνα

Κατηγορίες περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μονάδα κοινοπραξίας της στην κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ, αντιμετωπίζει η Volkswagen, μετά από νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση αφορά τη δραστηριότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην περιοχή της δυτικής Κίνας, μια περιοχή όπου η κινεζική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ότι αναγκάζει τους Ουιγούρους και άλλες μουσουλμανικές μειονότητες σε καταναγκαστική εργασία, σύμφωνα με την Handelsblatt, η οποία επικαλείται ενδείξεις από υπαλλήλους της Volkswagen και έρευνα του Adrian Zenz, διευθυντή κινεζικών σπουδών στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Victims of Communism.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως «είναι πιθανό» να χρησιμοποιήθηκε «καταναγκαστική εργασία» κατά την κατασκευή μιας πίστας δοκιμών στο Turpan από τη Volkswagen και την κινεζική εταίρο της, SAIC.

Ο Zenz επεσήμανε πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών Ουιγούρων εργαζομένων που φορούν κινεζικές στρατιωτικές στολές στην τοποθεσία, στον ιστότοπο της εταιρείας που κατασκεύασε την πίστα δοκιμών για τη Volkswagen και τη SAIC.

Σημειώνεται πως η κατασκευή της πίστας, η οποία ολοκληρώθηκε το 2019, συνέπεσε με μια περίοδο κατά την οποία οι Ουιγούροι αναγκάζονταν να εργαστούν ως μέρος αυτού που η κινεζική κυβέρνηση αποκάλεσε προσπάθειες ανακούφισης της φτώχειας.

Η Volkswagen δήλωσε στη Handelsblatt ότι η εταιρεία δεν έχει δει στοιχεία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την κατασκευή της πίστας δοκιμών, ωστόσο θα εξετάσει τυχόν νέους ισχυρισμούς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button