Πολιτική

Κασσελάκης για Μάτι: Η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει

«Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θα αλλάξει», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του για το Μάτι στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο ίδιο βίντεο αναφέρεται σε δηλώσεις νομικών που κατά την άποψή του επιβεβαιώνουν τις ευθύνες τις σημερινής κυβέρνησης για τις «απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι», ενώ ξεκινά από σχετική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή την Τρίτη την οποία χαρακτηρίζει «κατ’ επάγγελμα ψέμα».

«Η σκέψη μου αυτές τις ημέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν κύριοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ας δούμε μαζί και την αλήθεια, από τον ποινικολόγο κ. Καπερνάρο, ο οποίος εξηγεί πώς τα κακουργήματα βαφτίστηκαν πλημμελήματα για να φτάσουμε σε αυτές τις ποινές. Σας διαβάζω κι ένα απόσπασμα από την ανάρτηση του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Σωτηρόπουλου: Το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα. Με αυτό το άρθρο λοιπόν έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε πρωθυπουργός. Δείτε τώρα ποιος επιτρέπει σε καταδικασμένους να εξαγοράζουν τις ποινές τους και να είναι ελεύθεροι. Εξηγεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσός, πώς η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν», επισημαίνει ο κ. Κασσελάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button