Πολιτική

Κασσελάκης: «Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά» – Συμβιβασμός μετά το θρίλερ

Τέλος έλαβε το «θρίλερ» των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει «δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά. Έπεσαν οι μάσκες».

Ο πρόεδρος του κόμματος βλέποντας ότι η πλειοψηφία διά ανατάσεως χειρός είχε τοποθετηθεί υπέρ της πρότασης Φάμελλου να μην στηθούν κάλπες και απλώς να επιβεβαιωθεί από το Συνέδριο η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, έσπευσε το βήμα και απέσυρε την εισήγησή του για προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη παρεμβαίνοντας στις εργασίες του Συνεδρίου είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα από τον κ. Κασσελάκη να αποσύρει την υποψηφιότητά του και έτσι να μην γίνουν εκλογές.

«Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές» απάντησε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του Κασσελάκη

Είχε προηγηθεί η έντονη συναισθηματικά ομιλία του κ. Κασσελάκη, με τον ίδιο να επιμένει στο σενάριο των εκλογών.

«Μου ράγισε την καρδιά συντρόφισσα που μου ζήτησε να μην παμε σε εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Έχετε χίλια δίκια να είστε κουρασμένοι, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας».

«Δεν μπορεί να παραμείνει η χώρα πάνω από ένα μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους.

Στρέφοντας μάλιστα τα βέλη στους εσωκομματικούς του αντιπάλους είπε «κάποιοι θέλουν να λιώνω τα παπούτσια μου ανά τη χώρα και κάποιοι να κονταίνουν το κόμμα στα κανάλια. Επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες παίζουν σκάκι στις πλάτες σας».

«Κάντε την καρδιά σας πέτρα και δώστε μια καθαρή λύση στις 10 Μαρτίου. Δεν μπορώ να γίνω πρόεδρος υπό προθεσμία. Να γίνω πρόεδρος με ορίζοντα εθνικών εκλογών για να μετασχηματίσω το κόμμα και να τραντάξω τα οφίτσια» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button